Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za male i velike poduzetnike

Jeste li čuli za Knox? Ovo su tvrtke koje su se odlučile za njega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez obzira vodite li malu ili veliku državnu tvrtku, Knox je rješenje o kojem valja razmisliti, posebno sada kad su više-manje svi svoje poslovanje sveli na rad od doma.

Knox je platforma koja nudi niz rješenja za poslovanje, ali i brine o sigurnosti, omogućuje daljinsko konfiguriranje velikog broja uređaja i njihovo prilagođavanje vlastitim potrebama. Na nju možete simultano dodati tisuće uređaja u mobilni menadžment i jednostavno upravljati svakim od njih uz sveobuhvatne sigurnosne i kontrolne funkcije.

Pročitajte i ovo PR OGLAS Nezaboravne uspomene s kojima ćete započeti novu godinu PR OGLAS Samsung Lifestyle kolekcija donosi blagdansku čaroliju u svaki dom

Dakle, cijelo poslovanje možete sigurno pohraniti u Knox koji dolazi isključivo uz Samsung uređaje. Sve što se tamo nalazi, od internih aplikacija do podataka vidljivo je cijelom timu, odnosno svakom pojedincu koji je ulogiran u platformu. Samsung Knox je dobio povjerenje vladinih agencija i stručnjaka koji su ovoj platformi za sigurnost operativnih sustava dodijelili ocjenu izvrstan u 27 od 30 kategorija.

Ova bi platforma tako mogla mnogim poslovanjima uštedjeti vrijeme jer je svim zaposlenicima u kratkom roku omogućen pristup svim podacima koji su im neophodni za rad, a sve što naprave mogu u trenu podijeliti s kolegama i pritom ne moraju brinuti o sigurnosti podataka.

Mnogim tvrtkama Knox rješenja itekako su pomogla u poslovanju, a donosimo vam samo neke primjere.

Kako je Hrvatska pošta digitalizirala poslovanje i unaprijedila svoje usluge

Da se za moderna digitalna rješenja odlučuju i hrvatske tvrtke dokaz je Hrvatska pošta koja se za digitalizaciju poslovnih procesa dostave, odnosno isporuke pošiljaka na terenu u Diviziji Pošta i Diviziji Ekspres (Paket 24), odlučila za Knox.

Hrvatska pošta koristi platforme za upravljanje mobilnim uređajima tvrtke Samsung i najveći je lokalni korisnik s Knox licencama. Za svoje poslovanje koriste Knox Configure, Knox Premium i Knox Manage, svako rješenje za određene namjene i odjele. Primjerice Knox Configure služi da se krajnjem korisniku, u ovom slučaju dostavljačima i poštarima u tzv “enrollment procesu” automatizmom na mobilni uređaj instalira prethodno definiran set aplikacija koji mu pomaže u lakšem snalaženju.

Kako je najtočnija željeznica u Europi smanjila troškove i uštedjela vrijeme za 50 posto

SBB je najveća transportna tvrtka u Švicarskoj s oko 33 tisuća zaposlenika i više od milijun putnika na dan. No ono što ih izdvaja je najtočnija željeznica u Europi. Kako bi bili produktivniji i efikasniji i tako zadržali svoj status, odlučili su se na digitalnu transformaciju unutar cijele kompanije. To je podrazumijevalo da svaki zaposlenik dobije svoj uređaj. S obzirom na velik broj zaposlenika postavljanje svakog pojedinačnog uređaja ručno zahtijevalo je puno vremena. Tada su se za konfiguraciju i održavanje uređaja zaposlenika odlučili za Knox.

Svoje Samsung uređaje uz pomoć Knox konfiguracije prilagodili su svojim potrebama tako što su u njih pohranili interne aplikacije. Ne samo da su time olakšali posao timu koji postavlja uređaje, nego i svojoj IT službi kojoj je lakše pronaći rješenje ako svi uređaji izgledaju identično. Osim toga, koristeći Knox smanjili su troškove i uštedjeli vrijeme za 50 posto. Njime su zaposlenicima omogućili pristup e-malu i kontaktima, fotografiranje i prijavu poteškoća, provjeru rasporeda perona i sve što im pomaže u obavljanju posla. To je posebno važno kondukterima i inženjerima koji su često u pokretu.

Kako je Anton Paar unaprijedio rad na terenu i primijenio praktična rješenja za upravljanje uređajima, odnosno uredima diljem svijeta

Anton Paar, kompanija sa stogodišnjom tradicijom u razvoju i proizvodnji znanstvenih instrumenata, ima 30 podružnica i ureda diljem svijeta sa stotinama prodajnih predstavnika. Oni na terenu provode četiri dana u tjednu pa je kompaniji bilo važno da im omogući mobilne uređaje uz koje mogu raditi bilo gdje i biti sigurni da im nitko neće narušiti operativni sustav.

Knox platforma osigurala im je nenadmašnu mobilnu sigurnost sa svojim slojevima zaštite počevši od hardvera i softvera sve do aplikacija. Prodajnim predstavnicima omogućeno je tako da imaju dva mobitela u jednom uređaju jer u trenutku kad se odjave s Knoxa, sa službenog prelaze na privatni mobitel. Anton Paar se za Samsung Knox odlučio i zbog praktičnih rješenja za upravljanje uređajima. Koriste ga za centralni menadžment pomoću kojeg mogu vidjeti koji uređaj se koristi u kojoj zemlji, ali i lako dodati nove uređaje ili kontrolirati pravila pristupa.

Kako je Sveučilišna bolnica Graz pojednostavila analize za praćenje dijabetesa i ubrzala proces liječenja

Koristeći Knox i Samsungove tablete, Joanneum Research u Austriji uspio je razviti rješenje za praćenje dijabetesa kod pacijenata u Sveučilišnoj bolnici Graz. Bolnica uglavnom koristi WiFi za povezivanje s bolničkim sustavima i podacima, tako da im je bio potreban siguran, ali korisnicima prilagođen način pristupa podacima. Prilagodba Knoxa na Galaxy Tab Active se pokazala kao savršeno rješenje.

Uz Knox su dobili visoku razinu sigurnosti jer platforma omogućuje upravljanje dozvolama za WiFi vezu. S druge strane, pomaže im u analizama za praćenje dijabetesa koje su se prije rješavale ručno na papiru i tako ubrzali proces liječenja. 

 

 

Kako osigurati stabilnost poslovanja tijekom i nakon krize, čitajte svakodnevno u našem specijalu. OstaniPovezan, OstaniNova

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene