Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za punoljetne

Jeste li probali tijesto nadjeveno pivom?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Špinat, meso, sir… uobičajeni su nadjevi kojima se puni tijesto poznato kao ravioli.

No, kuharskoj mašti i istraživačkoj strasti nikada kraja te su se dosjetili da bi tijesto bilo moguće puniti i – pivom! Kuhar Mark Zable iz američke države Teksas izumio je recept za pivo u tjestenini prženoj u dubokom ulju. Pivo se, naime, nalazi u jastučićima od tjestenine koja se prži u dubokom ulju na 375 stupnjeva samo 20 sekundi!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi pivski rekord Najjače pivo na svijetu s 55 posto alkohola Slika nije dostupna Upitna kvaliteta hmelja Zatopljenje loše utječe na pivo

Naime, tako kratko peče se kako alkohol ne bi ispario, a vrijeme je dovoljno da se tijesto bude pečeno. Oni koji su probali ovaj nesvakidašnji specijalitet tvrde da su ravioli s pivom doista ukusni. Opisuju ih kao 'tople perece koje zalijevate pivom'.

Marku Zableu trebalo je za osmišljavanje ovog pivskog recepta čak tri godine, dok nije postigao zadovoljavajuće rezultate. U raviolama s pivom su i neki tajni sastojci koje Zable ne želi otkriti.

No, kako ravioli sadrže alkohol, služit će ih samo osobama starijim od 21 godinu. Zable je jako ponosan na svoj recept budući da nitko prije njega nije uspio ispržiti nešto što je u tekućem stanju. Svoj izum imat će prilke predstaviti javnosti na natjecanju pržene hrane što se održava ovoga rujna u Teksasu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene