Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođen treći put

Žalba na oslobođenje Nikice Jelavića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikicu jelavića, optuženog za ubojstvo i četiri pokušaja, oslobodio je zagrebački Županijski sud.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu uložilo je žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda, kojom je Nikica Jelavić oslobođen optužaba za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija 1999. u Preradovićevoj ulici, za pokušaj ubojstva 'kralja poker-automata' Vjeke Sliška i još triju pokušaja ubojstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nije kriv' Vrhovni sud oslobodio optužbi Nikicu Jelavića? Slika nije dostupna Tko je Nikica Jelavić? 'Jelavić? On je brižan otac četvero djece i doktor veterine'

Nema dokaza

Žalba je uložena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i pogrešno utvrđena činjeničnog stanja, izvijestilo je danas državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici, navodeći samo optuženikove inicijale. Nikica Jelavić je lani u studenom treći put nepravomoćno oslobođen optužaba za ubojstvo i četiri pokušaja ubojstva.

U toj presudi sudsko vijeće zagrebačkoga županijskog suda zaključilo je kako nema dokaza da je Jelavić 1995. u Maksimirskoj ulici i 1999. u Preradovićevoj ulici pokušao ubiti Vjeku Sliška te Jurja Dodića i Ivicu Bertića. Pri drugom pokušaju ubojstva 27. studenoga 1999. od projektila ručnoga raketnog bacača poginuo je slučajni prolaznik Zoran Domini.

Oslobađajuće presude ukinuo Vrhovni sud

Jelaviću se za te zločine prvi put sudilo u sudskom postupku protiv tzv. zločinačke organizacije, održanom u zatvoru u Remetincu gdje je bio u pritvoru, a drugi put 2007. na zagrebačkom županijskom sudu. Obje oslobađajuće presude Vrhovni je sud ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene