Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikica Jelavić oslobođen je svih optužbi.


Nakon 11 godina i tri nepravomoćne presude, Vrhovni sud potvrdio je oslobađajuću presudu za Nikicu Jelavića, piše Večernji list. Time je oslobođen optužbi za ubojstvo nevinog građanina Zorana Dominija, ubijenog u studenom 1999. krhotinama 'zolje' kojom je na Cvjetnom trgu gađan blindirani džip Vjeke Sliška, četiri pokušaja ubojstva: Vjeke Sliška i Juraja Dodića na Maksimirskoj 1995. te Vjeke Sliška i Ivice Bertića na Cvjetnom trgu 1999.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Jelavić? On je brižan otac četvero djece i doktor veterine' Slika nije dostupna Presuda: Nikica Jelavić ni treći put nije kriv

>> 'Jelavić? On je brižan otac četvero djece i doktor veterine'

U obrazloženju svoje odluke, Vrhovni sud navodi da su 'brojni svjedoci znatno oscirili u svojim iskazima te da su na taj način sami destruirali vrijednost takvog svjedočenja', piše Večernji list. S obzirom na nekonzistentne iskaze ispitanih svjedoka, Vrhovni sud smatra, da je niži sud pravilno zaključio da pojedini svjedoci nisu bili vođeni istinom, već nekim drugim razlozima. Vrhovni sud u obrazloženju navodi, da u smislu materijalnih dokaza, protiv Jelavića postoje samo indiciji, koji po stavu Vrhovnog suda, sami po sebi, bez drugih dokaza, nisu dostatni za osuđujuću presudu.