Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza rešetaka su

Mladi Ukrajinci krijumčarili migrante, uhvaćeni na djelu: Prijeti im višegodišnji zatvor

Ilustracija
Ilustracija Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu ispitalo je četvoricu Ukrajinaca u dobi od 18 do 27 godina. Osumnjičeni su za krijumčarenje migranata.

Ogulinski policajci uhvatili su u nedjelju četvoricu Ukrajinaca - 18-godišnjaka, 24-godišnjaka i dvojicu 27-godišnjaka.

Državno odvjetništvo priopćilo je da su 24-godišnjak kao vozač i osumnjičeni 18-godišnjak kao suvozač kombijem prema Italiji prevozili više državljana Iraka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušaj teškog ubojstva Detalji potjere za gruzijskim švercerom migranata: U Metkoviću bježao od policije, a jednog pokušao pregaziti

Tijekom te vožnje dvojica 27-godišnjih osumnjičenika automobilom su se vozili iza kombija. Oni su im trebali dojaviti o policijskim patrolama na putu. Policija ih je ipak uspjela uhvatiti.

Pročitajte i ovo Jasmina Bojić o migrantima - 2 Pokrenute tri operacije Stiže li novi migrantski val? Čak 249 posto pokušaja ilegalnog prelaska hrvatske granice nego u isto vrijeme prošle godine

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je Ukrajincima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te im je odredio jamstvo u gotovini koje može zamijeniti istražni zatvor.

Dokaže li im se krivica, prijeti im do pet godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene