Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oproštaj od prijatelja preko Facebooka

Policajcu - ubojici mjesec dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajacu osumnjičenjom za teško ubojstvo 19-godišnjeg mladića je određen jednomjesečni pritvor, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Odvjetnica policajca Milica Đurđević nam je u telefonskom razgovoru rekla da je on u potupku istrage surađivao s policijom. Izrazio je duboko žaljenje zbog svega i sućut obitelji. Odvjetnica kaže da se, kako on to tumači, radi o spletu nesretnih okolnosti. Od 1992. godine taj policajac je djelatnik MUP-a i protiv njega dosad nije bilo nikakvih stegovnih postupaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Pucnjava kod Omiša: Policija privela pet osoba Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika

Mnogi prijatelji ubijenog mladića danas se opraštaju s njim putem Facebooka, a stranica posvećena njemu već je skupila više od 12 i pol tisuća ljudi, koji izražavaju zgražanje ubojstvom i traže maksimalnu kaznu za ubojicu.

Optužnica za 'teško ubojstvo iz bezobzirne osvete'

'Osumnjičeniku se stavlja na teret počinjenje teškog kaznenog djela ubojstva iz bezobzirne osvete. Znači radi se o kaznenom djelu za koje je zapriječena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina, ili kazna dugotrajnog zatvora, odnosno kazna zatvora od 20 do 40 godina', rekao je novinarima Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda.

'Osumnjičenik je pred istražnom sutkinjom Jadrankom Mandušić izjavio da ne želi iznositi obranu te je ostao kod svoje izjave, koju je dao djelatnicima policije, u prisustvu svoje braniteljice', dodao je Devčić.

Okrznuli se ramenima

Osumnjičeni 41-godišnji policajac i 19-godišnjak okrznuli su se ramenima u prolazu, na okretištu tramvaja i autobusa Ljubljanica, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba. Mladić je bio u društvu prijatelja, a obojica su nakon sukoba pobjegla prema Jarunu gdje je ubijeni mladić živio.

No, policajac je krenuo za njima, a naišao je samo na nesretnog 19-godišnjaka. Sustigao ga je na Horvaćanskoj oko 22:35 sati i u njega ispalio više hitaca, nanijevši mu ozljede koje su dovele do smrtnog ishoda, izvijestila je policija.

Ubio ga službenim pištoljem

>> Zagreb: Ubijen mladić, policija traga za ubojicom

Detalje događaja policija ne želi iznositi, ali su potvrdili da je ubojstvo počinjeno službenim pištoljem, te da je policajac bio u civilnoj jakni. Potvrdili su također kako se nakon ubojstva nastavio normalno ponašati, nastavio s poslom, a uhićen je tijekom radnog vremena. Neslužbeno doznajemo kako se radi o S. Š., protiv kojega je navodno pokrenuto i nekoliko stegovnih postupaka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene