Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubio djevojku nasilnim ubrizgavanjem heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko-kninska Policijska uprava utvrdila je da je za smrt 18-godišnjakinje iz Srime, koja je umrla prije 10 dana, kriv 34-godišnjak koji joj je protiv njezine volje ubrizgao injekciju heroina i pustio da umre.

Tako uzrok smrti nije, kako se prije mislilo, samoubojstvo predoziranjem. Muškarac je osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik PU-a Branko Peran izvijestio je da je taj muškarac djevojci heroin ubrizgao 16. lipnja oko 22 sata, a zbog veće količine i čistoće heroina njoj je odmah pozlilo.

Do trenutka djevojčine smrti, oko 5 sati u jutro, nije ništa učinio da bi joj pomogao, premda ga je druga ženska osoba upozorila na moguće kobne posljedice.

Tijelo mrtve djevojke pronađeno je u kući u Srimi 17. lipnja oko 5,30 sati, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla jer je uzela prekomjernu količinu droge, kazao je Peran. 

O tom slučaju policiji je svjedočila ženska osoba koja je 34-godišnjaka upozoravala da bi djevojka mogla umrijeti, no za sada nije poznato hoće li i protiv nje biti podignuta kaznena prijava za sudioništvo u ubojstvu.

Taj muškarac je policiji poznat, a kriminalističkom obradbom toga ubojstva utvrđeno je da je počinio i kažnjivo djelo preprodaje heroina i kokaina na području Srime i Vodica. 

Policija ga je kazneno prijavila i sprovela u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku. 

Određen mu je pritvor, a ako ga sud proglasi krivim, očekuje ga i do 40 godina zatvorske kazne.

Šibenska policija, kazao je Peran na konferenciji za novinare, od 24. travnja do 21. lipnja riješila je ukupno 25 kažnjivih djela zloporabe droga, općeg i organiziranog kriminala. 

Prijavljeno je 15 osoba od kojih je šestero pritvoreno, a devetero je kazneno prijavljeno u redovitu postupku.

Kako je danas rečeno, riješena su i dva stara slučaja razbojništva. 

Uhićeni su muškarac i žena koji su 1993. odjeveni u odore Hrvatske vojske, maskirani kapama s prorezima za oči, naoružani pištoljima i nožem upali u obiteljsku kuću u Srimi, zavezali muža i ženu, troje djece zaključali u sobu i ukrali 20.000 tadašnjih hrvatskih dinara. 

Rasvijetljena je i pljačka poslovnice Splitske banke u Zadru iz 1999. kad su dvojica maskiranih muškaraca naoružanih sačmaricom opljačkali 84.000 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene