Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Novi detalji o dječaku kojemu je u ruci eksplodirala petarda: Hitno operiran zbog teških i multilirajućih ozljeda

Aktualno Galerija Petarda - 1 Petarda - 1 Foto: Vijesti u 17 Hitna pomoć Hitna pomoć Foto: Vijesti u 17 Petarda - 4 Petarda - 4 Foto: Vijesti u 17 Petarda - 3 Petarda - 3 Foto: Vijesti u 17 +1 Petarda - 2 Galerija 1/6 >>
U blizini Valpova sinoć je djetetu eksplodirala petarda u ruci, uslijed čega je došlo do ozljede šake. Jedno dijete u Splitu zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

U vikend naselju kod Ladimirevaca, jučer oko 23 sata prilikom nestručnog rukovanja s pirotehničkim sredstvima djetetu je eksplodirala petarda u ruci uslijed čega je došlo do ozljede šake.

Dijete je hitno prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, izvijestila je PU osječko-baranjska. 

Službenica za odnose s javnošću osječko-baranjske Policijske uprave Kristina Vukojević Rac izjavila je novinarima kako slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, ali nije mogla potvrditi je li protiv nekoga već podnesena kaznena prijava jer se okolnosti događaja još utvrđuju.

Pročitajte i ovo Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Poručila je da petarde nisu igračke te pozvala je roditelje da budu odgovorni i upoznaju svoju djecu s opasnostima od pirotehnike jer ozljede mogu ostaviti ozbiljne posljedice.

Iz osječkog KBC-a izvijestili su kako je, noćas nešto prije ponoći, zaprimljen 13-godišnji dječak, "s vrlo teškim, multilirajućim eksplozivnim ozljedama šake" te je hitno operiran na Klinici za kirurgiju i trenutno je izvan životne opasnosti".

U Splitu lakše ozlijeđeno dijete

Zbog bacanja petardi u Splitu je u novogodišnjoj noći lakše ozlijeđeno dijete, izvijestila je policija, koja je zabilježila i oštećenje stakla na balkonu stana uslijed ispaljenja svjetleće rakete kao i oštećenje prozorskog stakala na osnovnoj školi u Podstrani, također zbog uporabe pirotehničkih sredstva.

Materijalna šteta još se zbraja, a tijekom dana bit obavljeni očevidi nakon čega bi trebalo biti jasnije kako je došlo do izbijanja vatre.

"Jedno je dijete zadobilo lakše tjelesne ozljede od pirotehnike", rekla je Hini policijska službenica za odnose s javnošću Željka Radošević, uz ocjenu da je noć protekla mirno bez narušavanja javnog reda i mira.

U Getaldićevoj ulici zabilježeno je oštećenje stakla i zavjese na balkonu stana uslijed ispaljenja svjetleće rakete, te je također zbog uporabe pirotehničkog sredstva došlo do oštećenja prozorskog stakala na osnovnoj školi u Podstrani.

Pročitajte i ovo Ilustracija U novogodišnjoj noći Metak probio roletu i zid stana u Zagrebu, kriminalističko istraživanje u tijeku

Na splitsko-dalmatinskom području zabilježena su i dva požara na vozilima od kojih je jedno u Solinu u potpunosti izgorjelo.

Splitski vatrogasci imali su niz intervencija, najčešće zbog požara kontejnera otpada, a na teren su izlazili i zbog požara niskog raslinja uz brzu cestu u Solinu te na Putu Žnjana.

U gradu u kojem su se uz zvuk vatrometa čule i brojne sirene vatrogasnih vozila, kolegama iz Javne vatrogasne postrojbe Split u gašenju su pomagali članovi DVD- a Split.

U sedam prometnih nesreća teže su ozlijeđene dvije osobe.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene