Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DROGA U ŠIBENIKU

Skandal u šibenskom zatvoru: Policija razbila dilerski lanac, među glavnim operativcima i - zaposlenik zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na čelu dilerskog lanca u šibenskom zatvoru bio je zaposlenik Ministarstva pravosuđa, točnije Zatvora u Šibeniku.

Šibenska policija objavila je da su u suradnji sa zaposlenicima Zatvora u Šibeniku dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, 30-godišnjakom, 26-godišnjakinjom, 32-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, nabave i izrade oružja ili eksplozivnih tvari.

Utvrđeno je da se 51-godišnjak, kao zaposlenik Ministarstva pravosuđa i uprave, Zatvora u Šibeniku, od 1. svibnja do 22. kolovoza u Šibeniku dogovorio s 30-godišnjakom koji izdržava zatvorsku kaznu, da će mu dostavljati drogu u zatvor radi daljnje preprodaje, a s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za obojicu.

Zatvorenik je potom komunicirao putem mobitela s ostalo troje prijavljenih te od njih nabavljao drogu i(li) mobitele, a oni bi potom naručeno dostavljali zaposleniku zatvora. On bi potom to unio u prostorije zatvora i u najpogodnijem trenutku predao 30-godišnjaku.

U ukupno devet utvrđenih situacija u kojima je unio drogu i mobilne telefone u zatvor, 51-godišnjak je zatražio i ukupno dobio 13 tisuća kuna.

U pretrazi spavaonica zatvorenika kod 30-godišnjaka, kao i kod drugih zatvorenika, pronađeno je i privremeno oduzeto 15,3 grama bruto težine hašiša, 2,9 grama bruto težine marihuane, pet komada zamotanih cigareta s marihuanom, 18 tableta te šest mobilnih telefona s pripadajućim punjačima.

Pretragom obiteljskih kuća i stanova svih osumnjičenika pronađeno je i oduzeto 9,5 grama bruto težine marihuane, digitalna vaga, 60.100 kuna, 750 eura, automatska puška cal. 7,62x25 sa spremnikom i 118 komada streljiva te poluautomatski pištolj cal. 7,62x25 s tri spremnika i 45 komada streljiva.

Svi osumnjičeni su, osim 30-godišnjaka koji se već nalazi na izdržavanju kazne zatvora, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić nema uvjetnog otpusta Horvatinčić dobio odbijenicu suda: Ne daju mu da iziđe iz zatvora, odslužio malo više od pola kazne Slika nije dostupna Ulovili je Kako je kutija Mentos bombona razotkrila prljave poslove policajke? Završila je iza rešetaka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene