Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmero privedenih

Pokušaji ubojstva, dilanje droge: Splitska policija uhvatila opasne kriminalce i pobacala ih po ulici

Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP)
Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) MUP
Aktualno Galerija Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Foto: MUP Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Foto: MUP Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Foto: MUP Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Foto: MUP +0 Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Galerija 1/5 >>
Osmero hrvatskih državljana osumnjičeno je da je u sastavu zločinačkog udruženja počinilo kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, ubojstva u pokušaju, teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv osmero hrvatskih državljana, a sumnjiči ih se za počinjenje najtežih kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja, priopćili su MUP i DORH.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnjak, u cilju preuzimanja kontrole i vodeće uloge u krijumčarenju i preprodaji droge na širem splitskom području, odnosno protupravnog pribavljanja znatne imovinske koristi stečene preprodajom droge, u zajedničko djelovanje povezao sedam osoba u dobi od 20 do 38 godina, nakon čega su nabavljali razne vrste oružja i streljiva kojim su pokušali usmrtiti pripadnike drugih zločinačkih udruženja i oštetiti njihovu imovinu, te u cilju upozorenja i zastrašivanja teško ozlijedili i pripadnika vlastitog zločinačkog udruženja", naveo je MUP u priopćenju.

34-godišnjaka sumnjiče, da je u dogovoru s 38-godišnjakom i 29-godišnjakom, 13. studenog 2018. na području Splita u vozilo ugurao 21-godišnjaka, kojeg su zatim tjelesno napali i nanijeli mu teške ozljede glave. Prilikom pretrage, kod 34-godišnjaka je pronađen pištolj „Glock“ sa streljivom.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

29-godišnjaka se također sumnjiči da je 25. prosinca 2018. u Ulici Stjepana Radića u Solinu, iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u 29-godišnjeg pripadnika drugog zločinačkog udruženja, s namjerom da ga usmrti, a nakon čega je 2./3. veljače 2019. u mjestu Trolokve, s ciljem zastrašivanja iste osobe, vatrenim oružjem oštetio osobno vozilo Mercedes parkirano u blizini njegove kuće.

Osim toga, sumnjiči ga se i za oštećenje osobnog vozila 38-godišnjeg pripadnika drugog zločinačkog udruženja, počinjeno 26. siječnja 2019. u Okrugu Gornjem.

"Nakon što je prethodno nabavio streljivo, iz vatrenog oružja ispalio je 18 hitaca u parkirano osobno vozilo Mercedes. Nadalje, utvrđena je osnovana sumnja i da su 29-godišnjak, 34-godišnjak i 26-godišnjak 23. siječnja 2019. dogovorili i isplanirali kako će, radi osvete, usmrtiti jednu osobu i to vatrenim oružjem koje su prethodno nabavili 34-godišnjak i 29-godišnjak. U namjeri pronalaska i usmrćivanja osobe nisu uspjeli.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je i osnovana sumnja da su 29-godišnjak, 38-godišnjak, 21-godišnjak, 23-godišnjak, 20-godišnjak i 22-godišnjakinja, po prethodnom dogovoru i planu, 5. ožujka 2019. u Kaštel Sućurcu pokušali usmrtiti 28-godišnjeg pripadnika drugog zločinačkog udruženja, i to tako da su, nakon detaljno razrađenog zajedničkog plana i pozivanja oštećenog na dogovoreno mjesto, do njega došli 29-godišnjak i 21-godišnjak, kojom prilikom je 29-godišnjak u 28-godišnjaka, koji se nalazio u osobnom vozilu BMW, ispalio više hitaca, u namjeri da ga usmrti", navodi se u priopćenju. 

Policija je protiv navedenih osoba podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dok su oni predani pritvorskom nadzorniku.

Aktualno Do tvrtke za samo 15 minuta i bez javnog bilježnika? Vlada uvodi novu e-uslugu za poduzetnike +0 Ilustracija: GettyImages Hrvatska Do tvrtke za samo 15 minuta i bez javnog bilježnika? Vlada uvodi novu e-uslugu za poduzetnike 1/1 >>

Aktualno Oglasio se osramoćeni Vranješ: Zbog seks-skandala usporedio se s Benzemom, pitali ga i za tetovažu Ognjen Vranješ (Foto: Instagram) Ognjen Vranješ (Foto: Instagram) Foto: Instagram Ognjen Vranješ (FOTO: Instagram) Ognjen Vranješ (FOTO: Instagram) Ognjen Vranješ u dresu AEK-a (Foto: AFP) Ognjen Vranješ u dresu AEK-a (Foto: AFP) Foto: Afp Ognjen Vranješ protiv Sadija Manea (Foto: AFP) Ognjen Vranješ protiv Sadija Manea (Foto: AFP) Foto: Afp Ognjen Vranješ protiv Edena Hazarda (Foto: AFP) Ognjen Vranješ protiv Edena Hazarda (Foto: AFP) Foto: Afp +2 Bruno Petković i Ognjen Vranješ (Foto: AFP) Nogomet Oglasio se osramoćeni Vranješ: Zbog seks-skandala usporedio se s Benzemom, pitali ga i za tetovažu 1/8 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene