Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Prije osam godina pijan pregazio pješake u centru Rijeke pa bježao policiji. Sada je konačno objavljena presuda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Cupać u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora zbog smrtonosnog naleta automobilom na dvojicu pješaka u središtu Rijeke u srpnju 2014. godine.

Tog 43-godišnjaka sudsko je vijeće pod predsjedanjem suca Domagoja Vučkova proglasilo krivim za izazivanje prometne nesreće 12. srpnja 2014. godine u Adamićevoj ulici u kojoj su smrtno nastradali 50-godišnji Dario Krbavac iz Opatije i 48-godišnji Marko Bunoza iz Rijeke.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u tunelu Pećine - 4 Tragedija u Rijeci Otac poginulog olimpijca: "Svi smo jako potreseni, srećom unuk je preživio" Prometna nesreća u tunelu Pećine - 2 Pećine u Rijeci FOTO Strašni prizori s mjesta prometne nesreće u tunelu: Dvije osobe poginule, doznaju se detalji tragedije

Cupaću je izrečena i zabrana upravljanja vozilima B kategorije u razdoblju od pet godina te mu je naloženo plaćanje sudskih troškova dugotrajnog sudskog postupka od oko 45 tisuća kuna.

Branio se sa slobode, a odmah nakon izricanja i obrazloženja kazne odveden je u zatvor, s obzirom na to da je dosuđena zatvorska kazna dulja od pet godina.

Prema optužnici, na dvojicu pješaka naletio je oko 2 sata noću Audijem A6, s najmanje 1,48 promila alkohola u krvi. Utvrđeno je da je vozio brzinom od najmanje 95 kilometara na sat, gotovo dvostruko brže od dopuštenog, a da su pješaci prelazili prometnicu dok im je bilo zeleno svjetlo na semaforu.

Krbavac i Bunoza su udareni i odbačeni te su umrli na mjestu nesreće. Cupać je pobjegao, a oštećeni automobil je poslije pronađen parkiran nekoliko stotina metara dalje, kod zgrade Lučke uprave. Prijavio se policiji ujutro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene