Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traži vandale

Oštećeni grobovi na kninskom pravoslavnom groblju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznate su osobe na kninskom pravoslavnom groblju oštetile nekoliko grobova i nadgrobnih spomenika. U Eparhiji dalmatinskoj nadaju se da će vandali biti pronađeni.

Na kninskome pravoslavnom groblju kod hrama sv. velikomučenika Georgija prekjučer oko 16 sati nepoznate su osobe oštetile nekoliko grobova, nadgrobnih spomenika i križeva te su razbile vaze s cvijećem, priopćila je danas Eparhija dalmatinska.

Pročitajte i ovo Groblje - 1 Problemi s ugovorom U našem turističkom biseru skupo je i umrijeti: "Sinu sam napisala da me kremira u Zagrebu" Slika nije dostupna Potraga za počiniteljima Vandalizam kod Knina: Razbijen spomenik srpskim žrtvama

>> Beli Manastir: Maloljetnici uništavali nadgrobne spomenike

Kako se navodi u priopćenju, hram i groblje stalno su meta vandala. Policija je, ističe Eparhija dalmatinska, obaviještena o tom nemilom događaju i obavila je očevid, a po informacijama kojima ta eparhija raspolaže, zatekla je četvoricu na groblju ili u njegovoj blizini. Iako su svi opovrgavali da su počinili to kazneno djelo, Eparhija dalmatinska izražava nadu da će vandali biti pronađeni.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je da je policija obavila očevid. Dodala je kako još nisu poznati počinitelji toga vandalskog pohoda ni kolika je šteta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene