Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijala policiji

Operirala po tramvajima: Krala novčanike na lukav način, a nakon svog podmuklog čina otišla bi u šoping

Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Mehkek/Cropix
Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela - krađa, računalna prijevara i računalna prijevara u pokušaju.

Policija sumnja se da je 30. siječnja oko 9 sati osumnjičena tijekom vožnje tramvajem na relaciji Bukovačka - Kvaternikov trg prišla oštećenoj 78-godišnjakinji te joj u jednom trenutku iz torbe ukrala novčanik s novcem i bankovnim karticama.

Nakon što je pokrala staricu, izašla je iz tramvaja te sljedeća dva sata u obližnjim prodavaonicama i u restoranu brze prehrane bankovnim karticama neovlašteno u više navrata kupovala razne proizvode i hranu.

Pročitajte i ovo Ukradeno 150 papiga - 7 Istraga tapka u mjestu Bizarna krađa na istoku Hrvatske! Iz dvorišta kuće ukradeno 150 papiga: "Lopov mora da je stvarno lud"

Sljedećeg dana oko 15:30 osumnjičena je ponovno krenula u akciju. U tramvaju, na relaciji Petrova - Kvaternikov trg za vrijeme vožnje s leđa je prišla oštećenoj 57-godišnjakinji te joj iz ruksaka ukrala novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama.

Po izlasku iz tramvaja novčanik je bacila u obližnjoj Šulekovoj ulici, dok je bankovne kartice i novac zadržala za sebe. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Angažirana policija Vandali ukrali Isusa s križa i ostavili samo njegove ruke: "Žalosno je to..."

Pročitajte i ovo Izložba Prijavljeno policiji Nezapamćena krađa u Hrvatskoj, preko noći nestala cijela izložba: "Na plakatima nije bilo ničega prostačkoga"

Ponovno je krenula u šoping te je kupovala proizvode u trgovinama na području Dubrave, pri čemu je bila ustrajna sve do trenutka dok banka nije odbila transakcije. Pokušala je podići novac na bankomatu, ali kako nije znala PIN, u svom naumu nije uspjela.

Zatim je 1. veljače oko 10:45 u dogovoru s još jednom zasad nepoznatom ženskom osobom uočila pogodnu žrtvu, 76-godišnju građanku, koju su obje kradljivice slijedile do ulaza u stambenu zgradu na Kennedyjevu trgu u Zagrebu.

Zajedno sa žrtvom ušle su u dizalo te tijekom vožnje iskoristile nepažnju oštećene te iz vrećice koju je ona nosila u ruci otuđile kovertu s novcem. Materijalna šteta pričinjena tim djelima iznosi oko 4200 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene