Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na prijateljsku utakmicu krenuli s 33 palice, 8 bengalki te kukom za teško ozljeđivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela 46 slovenskih navijača Nogometnog kluba "Maribor", od kojih sedmero maloljetnika, jer je u jučerašnjem pregledu autobusa kojim su putovali na utakmicu Dinamo-Maribor u Zagreb pronašla drvene palice, bengalke, signalne rakete i druge predmete pogodne za napad te alkoholna pića, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Slovenske navijače policija je jutros saslušala i privedela istražnome sucu Prekršajnoga suda u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH" Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

Za 39 navijača Maribora određena je kazna izgona iz Hrvatske od 6 mjeseci do godinu dana, a sedmero maloljetnika dobilo je ukor. 

Autobus slovenskih registracija kojim su navijači iz Maribora i
Dravskog Dvora putovali na utakmicu u Zagreb policija je jučer oko podneva zaustavila na naplatnim kućicama u Zaprešiću. 

U autobusu je bilo 46 pripadnika navijačke skupine iz Slovenije u dobi od 17 do 32 godine. Među njima je bilo sedmero maloljetnika.

Pri pregledu autobusa policija je pronašla 33 drvene palice, osam baklji-bengalki i tri signalne rakete, kuku i druge predmete pogodne za napad te veću količinu alkoholnih pića, rečeno je u Policijskoj upravi.

Svih 46 slovenskih nogometnih navijača policija je prevela u
policijsku postaju na prekršajnu obradu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju nereda na športskim natjecanjima. Punoljetni uhićenici su u Jedinici za zadržavanje i prepratu, a brigu o maloljetnicima preuzeo je Centar za socijalnu skrb.

Protiv njih je podnesen optužni prijedlog te će tijekom dana biti privedeni prekršajnome sucu, rečeno je.

Policija je jučer prilikom osiguranja utakmice Dinamo-Maribor privela i dvojicu navijača Dinama, 20-godišnjaka i 37-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju nereda na športskim natjecanjima. 

Dvadesetogodišnjak je u policiju doveden preventivno, a 37-godišnjaku je zabranjeno dolaziti na športska natjecanja, rečeno je novinarima danas u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene