Obavijesti Video Pretražite Navigacija
usmrćena iz službenog oružja svog dečka

Tragedija u Osijeku: Praznio je policijski pištolj i slučajno upucao djevojku (21), preminula je na licu mjesta

Od ozljeda zadobivenih službenim policijskim oružjem, u srijedu oko 22:05 sati u stanu u Osijeku smrtno je stradala 21-godišnja djevojka. Policija je objavila da je oružjem neoprezno rukovao 27-godišnji policajac.

Zbog sumnje da je neopreznim rukovanjem službenim policijskim oružjem u Osijeku usmrtio 21-godišnjakinju, policija je uhitila 27-godišnjeg policajca, koji će biti priveden pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u četvrtak navečer osječko-baranjska Policijska uprava.

 

PU je prethodno izvijestila da je 21-godišnja djevojka smrtno stradala u srijedu, malo poslije 22 sata, u stanu u Osijeku, od ozljeda zadobivenih iz službenog policijskog naoružanja, a u to vrijeme u stanu je bio prisutan i policijski službenik, koji je u tom trenutku bio izvan službe.

Policija je u četvrtak u večernjim satima objavila detalje događaja. 

"Utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnji policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske počinio kazneno djelo "Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti" iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela "Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona na štetu 21-godišnjakinje", izvijestila je PU osječko-baranjska.

Pročitajte i ovo Rušenje kuće vlasnika Medikola - 2 Bespravna gradnja Na Čiovu počelo rušenje ilegalno izgrađene kuće vlasnika Medikola: "Radi se o velikom objektu blizu mora"

Utvrđeno je da je policajac neoprezno rukovao službenim pištoljem. Ispalio je hitac i tako pogodio djevojku koja je preminula.

Uz kaznenu prijavu, 27-godišnjak bit će predan pritvorskom nadzorniku, a rješenjem načelnika PU udaljen je iz službe i protiv njega bit će podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene