Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradali u kazalištu:

Djeca u kazalištu ozlijeđena pirotehnikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer oko 18 sati u Kazalištu Trešnja, u Moščeničkoj ulici u Zagrebu, za vrijeme predstave u kojoj su po scenariju korišteni pirotehnički rekviziti, ozlijeđeno je jedanaestero djece u gledalištu.

Djeca iz Zagreba, Velike Gorice i Gole, u dobi od 13 do 14 godina, koja su prisustvovala predstavi završila su u bolnici. Pirotehničkim sredstvima upotrijebljenima tijekom predstave 'Oliver Twist' nadražena im je sluznica očiju i dišni putovi. Djeci, koja su se požalila da ih peku oči i nos te da teško dišu, pružena je pomoć u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj bolnici te i bolnici Sestara milosrdnica.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture FOND ZA POMOĆ Glumci upozoravaju da im je egzistencija ugrožena. Ministarstvo: "Osigurano je više od 80 milijuna kuna potpora" Ponovno se otvara Medvedgrad - 1 Projekt težak 40 milijuna kuna Simbol Zagreba nakon dvije godine uskoro ponovno otvara vrata, provjerili smo što će se sve nuditi posjetiteljima Medvedgrada

'Ne ulazimo u to jesu li djeca stradala od pirotehnike. Ne znamo što se dogodilo, čekamo policijsko izvješće nakon kojeg će se znati više informacija', rekla je Kristjana Serdar Barbučan iz kazališta Trešnja.

Toksikolog u Klinici za dječje bolesti Arnes Rešić rekao je da je petero djece dovezeno oko 20 sati zbog sumnje da su bili izloženi suzavcu.

'Djeca su došla sa simptomima nadražaja nosa, očiju te teškoćama u disanju pa su zadržana u bolnici na promatranju. Sva su dobro i danas će biti otpuštena kući', rekao je Rešić.

Pedijatrica iz KB-a Sestara milosrdnica Eva Verona kazala je da je šestero djece zadržano na promatranju. 'Ništa se dramatično nije dogodilo i svi su dobro', rekla je pedijatrica, dodavši kako će neki od njih na zahtjev roditelja danas biti pušteni kući.

Ispostavilo se da je djelatnik kazališta u startni pištolj, umjesto kazališnih, slučajno stavio metke napunjene suzavcem. Što su takvi meci uopće radili u dječjem kazalištu, pokazat će policijska istraga.

Ravnatelj kazališta Roman Šušković-Stipanović za medije je izjavio da je dim izazvao startni pištolj koji je služio i u predstavama 'Ljepotica i zvijer' te da je 'do sada sve bilo u redu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene