Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski proizvod oduševljava

Pasta za zube protiv pušenja hit diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka kemičarka Rosa Ferinčević osmislila je proizvode s dobrim bakterijama koji liječe bolesti modernog doba. Njihovu kvalitetu prepoznali su diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

 

Patentirana probiotička formula koju je proizvela osvojila je ukupno 13 medalja i šest specijalnih nagrada od Hrvatske, Britanije, pa sve do Rusije, Njemačke, Moskve i Irana. Prije deset godina većina nije ni znala da postoje dobre bakterije ili probiotici. No, probiotici su postali hit današnjeg vremena u kojem stres, antibiotici i nezdrava prehrana uništavaju ljudsko zdravlje.

Kemičarka i homeopatkinja Rosa Ferinčević sve je to predvidjela i zato je uspješna poduzetnica. Danas širi proizvodnju, zapošljava visokoobrazovanie ljude, a posljednji hit za koji je pobrala nagrade je njezina probiotička pasta za zube protiv pušenja.

'Mikroorganizmi su svugdje. Mikroorganizmi su svemoćni. Mikroorganizmi će imati posljednju riječ'. Rekao je to Louis Pasteur i nadahnuo Rosu Ferinčević da krene u posao s s proizvodima koji sadrže dobre bakterije.

'Nešto je jače u meni prevladalo, ta želja da se napravi nešto novo da se pomogne na kraju korisnicima naših proizvoda', prepričava Ferinčević kako je počela s radom na novim proizvodima. A proizvoda je trenutno 16, a u planu su i novi. Oni se većinom rade od domaćih sirovina, ali problem joj je ambalaža koju u Hrvatskoj nitko ne proizvodi. To bi kaže mogla biti dobra poduzetnička ideja za nekoga. Tvornicu i laboratorije upravo je preselila na novu lokaciju kako bi mogla proširiti proizvodnju i zaposliti još ljudi, jer trenutno ne može zadovoljiti potrebe tržišta.

Posao se širi na regiju, ali i druge zemlje

'Već smo u fazi potpisivanja ugovora s BiH, sa Crnom Gorom smo potpisali, a u pregovorima smo i sa Srbijom, Francuskom i Slovenijom. Proizvodi se traže i naravno vizija mi je biti vodeća tvrtka u regiji i koliko je moguće u Europi', pojašnjava svoj poslovni plan Rosa Ferinčević.

>> Marko sa svojom igračkom pokorio Ameriku

Možda će se posao i dalje širiti jer upiti stižu čak i s Dalekog i Bliskog Istoka, te Moskve. Posljednji hit proizvod za koji je opet pobrala nagrade je probiotička pasta za zube protiv pušenja. Ekonomska kriza nju ne plaši - sve je to kaže poticaj da bude još bolja.

'Imam osjećaj da će se ovo sve srediti kako u svijetu tako i kod nas, da će se početi više cijeniti proizvodnja i rad naših tvrtki', kaže Ferinčević.

Neke od najvažnijih odlika uspješnih poduzetnika, su vjera u uspjeh, razmišljanje unaprijed i optimizam bez obzira na sve. Rosa ima sve to.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene