Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak rumunjske auto renesanse

VIDEO: Mizerna potrošnja goriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godine prolaze, a sve je manje ljudi sumnjičavo prema rumunjskom proizvodu Daciji, jer je ista uspjela dokazati kako za nju definitivno ima mjesta na tržištu.

Upravo je Logan model koji je pokrenuo rumunjsku automobilsku renesansu, a nedavni je redizajn učinio ovaj model svježijim. Ok, ne može se ovdje govoriti o dizajnu za priručnike, no to niti nije Dacijin cilj. Na koncu, model Sandero je najavio kako i na ovom polju stvari kreću nabolje. Na testu smo imali izvedbu sa 1.5 litrenim turbo dizelskim motorom i snagom od 68 konja. Renaultov motor se ovdje prilično dobro uklopio, ne toliko zbog performansi koje su prilično skromne, već zbog mirnog rada i, prije svega, mizerne potrošnje. Svega 4,5 litara u kombiniranim uvjetima je odličan rezultat, za kupce Dacije svakako bitan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povoljna prostranost [TEST] Dacia Lodgy 1.5 dCi Stepway Prestige Slika nije dostupna Stiže li i dacijina izvedba? Renault potvrdio proizvodnju konceptnog Orocha

Treba napomenuti kako limuzinska verzija pruža dovoljnu udobnost za 4 odrasle osobe, a tu je i ekstra prtljažnik od 510 litara. Cijena testnog modela je 93 tisuće kuna, što se naizgled čini puno, ali ovo je kompletno opremljeni automobil - od klime, zračnih jastuka, elektrifikacije, ABS-a, muzike, i, naravno, dizelskog motora te opet dolazimo do zaključka kako Dacija nema stvarnu konkurenciju u svom segmentu. I stoga nije neopravdano reći kako Logan opravdava svaku uloženu kunu. Više o novom Loganu možete pogledati u emisiji Automotiv, koja se prikazuje nedjeljom u jutarnjem terminu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene