Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali princ brdskih cesta

[TEST] Opel Adam 1.4 Turbo S

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon odrastao, bio bi najkraći opis najmanjeg sportskog Opela. Naime, izvrsna osnova Adama sada može iskoristiti i svoj puni potencijal u 150 KS snažnoj sportskoj izvedbi. Uzbudljive performanse, okretnost i užitak za upravljačem počinju upravo ovdje.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za svaki gram [PREMIJERE] Opel Astra K Slika nije dostupna Džepna raketa Opel Adam S je spreman za Pariz

Kategorija malih sportskih automobila doista predstavlja priču za sebe. Iako, na prvi pogled, nekome djeluju poput "igračaka" ili modela namijenjenih isključivo mladim "šminkerima", ti su sportaši nerijetko vrlo ozbiljni automobili koji nude visoke performanse, ali i zahtijevaju sigurnu i iskusnu ruku za upravljačem. Opel Adam se u svojoj najdinamičnijoj izvedbi našao negdje na pola puta u navedenom rasponu. Naime, svojim je karakterom doista umjeren i prilagođen svakodnevnoj vožnji, no u rukama spretnijih vozača postaje izvanredno zabavnim sportskim automobilom koji se nema čega sramiti, unatoč svom baby-formatu.

Ponuda Opela Adam obuhvaća deset različitih izvedbi od kojih su sve pokretane benzinskim motorima, a jedna i UNP-om. Konkretnije, ispod prednjeg poklopca Opela Adam moguće je pronaći 1-litreni turbo motor snage od 90 ili 116 KS, 1,2-litreni sa 69 KS te 1,4-litreni koji nudi snagu od 87, 101 te ovom prilikom testiranih 150 KS. Za prijenos snage zaduženi su ručni mjenjači s pet ili šest stupnjeva prijenosa, a priču zaokružuje šest paketa opreme što podrazumijeva i "crossoversku" izvedbu Rocks.

Cijene Opela Adam počinju od 93.813 kn koliko je potrebno izdvojiti za model 1.2 Twinport Jam, a završavaju na 158.545 kn koliko stoji Adam Rocks 1.4 Turbo S pokretan motorom kakav se našao i pod prednjim poklopcem ovom prilikom testiranog automobila...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene