Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džepna raketa

Opel Adam S je spreman za Pariz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S motorom snage od 150 KS i 17-colnim kotačima, najbrži Adam ulazi u svijet malih jurilica na velika vrata. U prodaji će se naći do kraja ove godine.

Opel je pred parišku premijeru službeno predstavio izvedbu S svog trenutno najmanjeg modela, Adama. Riječ je o automobilu koji će se moći pohvaliti jedinstvenim stylingom, sniženim ovjesom, deset novih kombinacija boja ali i snažnijim 1,4-litrenim turbo motorom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za svaki gram [PREMIJERE] Opel Astra K Slika nije dostupna Međunarodna prezentacija [VOZILI SMO] Opel Karl

Naime, Adam S će pokretati 1,4-litreni 4-cilindrični turbobenzinskim pogonski stroj snage od 110 kW, odnosno 150 KS te najvećeg okretnog momenta od 220 Nm. Ovaj je motor uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji spomenutu snagu i moment prenosi na prednje kotače, a za ubrzanje do 100 km/h će mu trebati 8,5 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 220 km/h.

Nadalje, opelov OPC odjel ga je opremio s novim i snažnijim kočničkim sustavom te standardnim 17-colnim kotačima i gumama veličine 225/35. Ova će se jurilica na tržištu naći do kraja godine, a cijena će biti objavljena na pariškom nakon službene premijere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene