Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rolls-Royce predstavio unikatni Phantom Drophead Coupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju da vam je vaš standardni Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe jednostavno previše običan (!?), možda će vas zanimati ovo jedinstveno posebno izdanje koje je prikazano na izložbi Masterpiece London 2011.

Rolls-Royce Motors Cars s ponosom je predstavio vrlo posebno izdanje svog Phantom Drophead Coupea, koji su ručno izradili stručnjaci Rolls Roycea u engleskom Goodwoodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

'Ovaj zaista posebni model dizajniran je kao savršen automobil za luksuzna vikend-putovanja, a vozaču i putnicima u automobilu nudi najvišu razinu luksuza i udobnosti u vožnji automobilom sa spuštenim krovom', kažu u Rolls Royceu.

Ovaj posebni model izrađen je upravo za Masterpiece London, a osim gore spomenutih detalja, karakterizira ga vrlo specifični pokrov od tikovine iza stražnjih sjedala koji sakriva prostor za meki krov, zatim ugravirane pločice na pragovima automobila i natpis 'Spirit of Ecstasy' kojime ovaj britanski proizvođač luksuznih automobila slavi 100. godišnjicu najpoznatije svjetske oznake za automobil.

Rolls Royce Phantom Drophead Coupe izdanje za Masterpiece London 2011 također je prvi Rolls Royce model koji će se pojaviti u novoj 'Mazarine Blue' boji karoserije koja će biti pridružena popisu od 44.000 nijansi trenutno dostupnih kupcima Phantom modela. Ova vrlo upečatljiva boja inspirirana je istoimenim leptirima koji iako su nekoć bili autohtona vrsta na područjima Velike Britanije, u zadnjih sto godina više gotovo da ne postoje.

Luksuzni kožni interijer dolazi u svijetlo krem boji koju Rolls Royce zove 'Seashell' s kontrastnim detaljima u 'Navy Blue' boji koja prekriva podnice i bočne obloge vrata dok je na naslonjačima za glavu ušiven logo tvrtke. Tek sa spuštenim krovom do izražaja dolazi nautički inspiriran izgled automobila koji odaje velika površina od tikovine s elementima od sedefa. Bijeli mjerni instrumenti dodatno naglašavaju sveukupan dojam automobila.

Uz automobil dolazi i jedinstven set prtljage koji je dizajniran u Goodwoodu, a isti je udobno smješten u prtljažniku. Koža za izradu prtljage je naravno najviše kvalitete a prilikom izrade koristile su se tradicionalne tehnike. Komadi kože posebno su se birali prema svojoj čvrstoći i strukturi, zatim su se obrađivali tradicionalnim obrtničkim tehnikama kako bi se dobila dugotrajna ali mekana i udobna koža.

Cijeli taj proces trajao je četiri mjeseca, a rezultat je prekrasni materijal u mornarsko plavoj boji koji se neće izlizati nakon prvog mjeseca korištenja. U Rolls Royceu kažu da koža koja se koristila za izradu ovog posebnog seta prtljage čak ima i vrlo specifični miris po biljnim taninima iz drva i raznih bobica koji su se koristili prilikom obrade kože.

Osim posebno rađene prtljage, ovaj Drophead Coupe za Masterpiece London 2011 ima još poneki vrlo specifični i jedinstveni detalj, poput kutije za nakit kuće Asprey koja je ugrađena u pretinac za rukavice, a osmišljena je kako bi putnici mogli u nju odložiti vrijedne stvari poput prstenja, naušnica i slično, kako ih baš ništa ne bi ometalo kada se uvale u meka kožna sjedala, spuste krov i krenu na vikend van grada.

'Kvaliteta izrade i pažnja koji smo posvetili i najmanjem detalju očituju se u raznim elementima automobila koje su naši stručnjaci u Goodwoodu razvili u suradnji s kućom Asprey. Ovaj model savršeno prikazuje bogatstvo naše ponude i mogućnosti izrade po mjeri pri čemu je jedino ograničenje u pogledu onoga što možemo ponuditi našim kupcima njihova mašta', rekao je izvršni direktor Rolls Roycea, Torsten Müller-Ötvös.

Zanimljiv je podatak da znak Rolls Royce automobila znan kao 'Spirit of Ecstasy', koji je ujedno i najpoznatiji znak automobila na svijetu, slavi 100. godišnjicu.

Masterpiece London 2011 održava se na južnom dijelu nekadašnje vojne bolnice Royal Hospital koja i dan danas udomljuje britanske vojnike koji nisu sposobni za dužnost radi ozljeda ili starosne dobi. Ovdje se inače održavaju razne izložbe i sajmovi, a onaj koji nas posebno zanima – Masterpiece London – održan je prošlog vikenda.

Osim ovog izuzetnog Rolls Roycea na spomenutoj izložbi posjetitelji su mogli vidjeti i druga prava remek-djela poput antiknih satova, nakita, umjetnina i slično.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene