Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerojatno ne posve običnih

Koenigsegg razmatra proizvodnju "običnih" automobila pod novim brandom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač švedskog proizvođača superautomobila Christian von Koenigsegg je u svom posljednjem intervjuu izjavio kako vodstvo kompanije razmatra mogućnost daljnjeg širenja svoje ponude "prizemnijim" automobilima.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgubio kontrolu VIDEO Strava u Poljskoj: 'Pomeo' 17 gledatelja sportskim automobilom Slika nije dostupna Veća snaga i bolje vozne karakteristike FOTO: 'Poboljšani' Koenigsegg CCR Evolution

Točnije, von Koenigsegg smatra kako bi vrhunska tehnologija implementirana u modele poput Agere RS, One:1, i Regere mogla pronaći svoj put i do nešto normalnijih automobila koji bi bili dio novog pod-branda, dok bi ime Koenigsegg ostalo rezervirano samo za automobile za velike dečke s još većim novčanikom.

Također, von Koenigsegg razmatra i mogućnost suradnje s nekim drugim proizvođačem automobila u realizaciji ove ideje, no za sada je prerano za davanje bilo kakvih konkretnijih informacija o tome vode li se možda već kakvi pregovori ili je cijela priča još uvijek samo u sferi ideje.

Do dolaska ovih skromnijih automobila Koenigsegg nastavlja rad na svom prvom modelu sa četvera vrata koji bi trebao svjetlo dana ugledati za najviše pet godina, a možda i prije, dok je ideja o razvoju i proizvodnji manjeg automobila, koji bi konkurirato s Porscheom 911 i sl, odbačena. Takav model možda pripada u onaj potencijalni budući "običniji" dio ponude.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene