Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marquez najbolji izvođač slobodnjaka, Ronaldinho i Messi potpuno se osramotili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u izvođenju slobodnih udaraca, koje je održano u Houstonu, Meksikanac Rafa Marquez pobijedio je i osvojio milijun dolara. Branič Barcelone deklasirao je razvikane zvijezde, kojima čini se nije bilo previše stalo do ovog natjecanja.

Glavno pitanje uoči natjecanja nije bilo tko će osvojiti nagradu od milijun dolara, već tko će se uopće pojaviti. Dan prije čak devet nogometnih zvijezda otkazalo je nastup, uključujući Podolskog, Del Piera i Torresa. Ipak, skupih nogometaša natjecanju nije nedostajalo, a na terenu su se pojavile i zvijezde Barcelone, Ronaldinho i Messi.

Pred oko 25 tisuća gledatelja na travnjak je istrčalo 20-ak renomiranih igrača, među kojima i veterani Romario te Jorge Campos, zvijezda Boce Martin Palermo, najbolji napadač Meksika Jared Borgetti, a od golmana Toldo i David James. Bilo je i pregršt domačih igrača, uključujući i Caseya Kellera.

Cilj natjecanja bio je skupiti što više bodova. Što je veća daljina iz koje se slobodnjak puca, to gol donosi više bodova. Igrač s najviše bodova i golman s najmanje proglašeni su pobjednicima.

Milijun dolara odnio je meksički branič Rafa Marquez, koji je u dramatičnom ''pripetavanju'' pobijedio svog sunarodnjaka Borgettija.

''Nisam razmišljao o pobjedi, samo sam se došao dobro zabaviti. Na kraju mi se sve posložilo,'' izjavio je branič Barcelone i meksičke reprezentacije.

Najveće razočaranje cijelog natjecanja bili su Barcelonini glavni aduti Ronaldinho i Messi. Vjerovali ili ne, niti jedan od njih nije bio u stanju zabiti slobodnjak iz 8 pokušaja, što mnogo govori koliko su ozbiljno pristupili ovom natjecanju.

Inače, prvenstvo u slobodnjacima nije izazvalo toliko zanimanja koliko su se organizatori nadali. Bilo je puno praznih mjesta na tribinama, jer Amerikanci nisu bili impresionirani skupim južnoameričkim i europskim nogometnim zvijezdama. Vjerojatno su dobro pretpostavili koliko je zapravo zvijezdama stalo da ih zabave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene