"Nije se našao nitko normalan?"

VIDEO Vučićev tabloid snimio "slučajne" prolaznike: Komentirali goruću temi u Srbiji, intervju odmah postao hit

Bračni par Petrović Foto: Screenshot
Tabloid blizak Aleksandru Vučiću snimio je "slučajne" prolaznike i pitao ih što misle o gorućoj temi u Srbiji.

Nakon velikih prosvjeda u Srbiji u kojem građani traže hitno zaustavljanje projekta rudarenja litija u toj zemlji, predsjednik Aleksandar Vučić je na Instagramu je najavio da će u srijedu navečer doći u Mali Zvornik da bi, kako je napisao, "saslušao narod".

"To nisu kontrolirani razgovori, to su istinski i suštinski razgovori i nećete moći govoriti samo o litiju kao što su oni rekli, moći ćete govoriti o čemu god hoćete, možete kritizirati svog predsjednika, možete izgovoriti što god hoćete, potpuno slobodno. Ja sam se spremio i mogu biti s vama satima, i čitavu noć ako bude potrebno. Hoću da vas čujem, hoću da vas slušam. Živjela Srbija", poručio je Vučić.

Zbog prosvjeda je s terena tijekom dana izvještavala novinarka Vučiću bliskog tabloida Informer, a u jednom je trenutku njezino javljanje uživo postalo komično. Nakon što je najavila Vučićev dolazak i požalila se da joj je vruće, zaputila se prema navodno slučajnim prolaznicima da ih pita za stav o iskapanju litija u njihovoj okolici.

"Ja mislim da se litij treba otvoriti za rad zbog 'razvića' Srbije, Malog Zvornika, Loznice i svega", ustvrdio je Vujadin Petrović, na kojeg je novinarka naišla u društvu supruge Stanije.

Za njih nema dileme oko toga bore li se prosvjednici protiv rudarenja litija zbog zaštite prirode ili imaju neke druge, političke motive.

"To su politički prosvjedi! Oni se bore za sebe i protiv nas! Protiv našeg naroda! Protiv mira! Oni su za nemir!", ustvrdili su.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Nakon Petrovića, pred kameru je spremno stigla još jedna "slučajna prolaznica" Milena Smiljanić, koja je otkrila kako i ona "obadvjema rukama" čeka predsjednika Srbije da ga vidi.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Nakon što su na platformi X objavljeni isječci ovih intervjua, odmah su se zaredali sarkastični komentari.

"A ni jedan normalan da prođe?", "Siguran sam da ovaj ne zna ni što je litij, a kamoli nešto više", "Bračni par Petrović iz Malog Zvornika me uvjerio da litij treba otvoriti za rad", "Što će jadni? Za dvije tisuće i sendvič svašta rade", neki su od njih.

Pročitajte i ovo Okrenuli su ploču Ukrajinski analitičari za Dnevnik Nove TV o ciljevima i posljedicama prodora u Rusiju: "Stjerani smo u kut..."

Pročitajte i ovo Istraga još traje Otkriveno zašto su mornari stajali ispod rampe? Stručnjak pojašnjava detalje tragedije