pjesnik i bivši zaštitar

VIDEO Procurila snimka atentatora, ispričao zašto je pucao u premijera

Atentator na slovačkog premijera Foto: Screenshot/X
Juraj Cintula, atentator na slovačkog premijera Roberta Fica, u prvom iskazu na policiji rekao je da je to učinio jer se ne slaže s politikom slovačke vlade.

Sin atentatora Juraja Cintule rekao da je njegov otac bio legalni vlasnik dozvole za oružje te je rekao da nema pojma što je otac namjeravao i planirao, piše Sky News. 

Na društvenim mrežama širi se video Cintule nakon uhićenja.

Juraj Cintula, atentator na slovačkog premijera Roberta Fica, u  prvom iskazu na policiji rekao je da je to učinio jer se ne slaže s politikom slovačke vlade. 

"Ne slažem se s politikom vlade. Uostalom, masovne medije se likvidira, zašto se napada RTVS, Jana Mazak, zašto je smijenjen", rekao je Cintule.

Fico je najavio ukidanje državne televizije RTVS, a povezuje ga se i s smjenom Jana Mazaka bivšeg predsjednika Sudačkog vijeća.

Cintula je autor više zbirka poezija i bivši djelatnik jedne privatne kompanije za sigurnost. I sam je navodno 2016. preživio napad kada ga je u trgovačkom centru u gradu Levice napao pijani mladić.

Svojedobno osnovao kampanju protiv nasilja.

"Nasilje je često reakcija ljudi, kao oblik izražavanja običnog nezadovoljstva stanjem stvari. Budimo nezadovoljni, ali ne i nasilni", napisao je jednom prilikom. 

Pročitajte i ovo Za Dnevnik Nove TV Petrović o atentatu na slovačkog premijera: "Ne isključuje se mogućnost da je od nekoga i vrbovan"

Pročitajte i ovo Gost Dnevnika Nove TV Stručnjak za sigurnost o atentatu na slovačkog premijera i propustima osiguranja: "Jedna stvar je simptomatična"

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pročitajte i ovo Atentat u Slovačkoj VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Pročitajte i ovo Trenuci užasa VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Na slovačkog premijera Fica pucao je slovački književnik i aktivist Juraj Cintula, a premijer se nalazi u teškom stanju.