Na najjužniji grad

VIDEO Rasplamsava se sukob, stigao odgovor krvavu osvetu Izraela: Ispaljeni projektili, oglasile se sirene za uzbunu

Hutisti su ispalili projektile na Izrael nakon što su tri osobe poginule i 87 ih je ranjeno u izraelskim napadima na jemensku luku.

Jemenski hutisti ispalili su više balističkih projektila na Izrael nakon što je izraelska vojska izvela napad u kojem su tri osobe poginule, a 87 ih je ozlijeđeno.

Hutisti su objavili da su napali Eilat, najjužniji grad u Izraelu, a Izraelske obrambene snage su izvijestile da je projektile presreo obrambeni sustav Arrow 3. Uništeni su izvan izraelskog zračnog prostora, ali su se u Eilatu zbog šrapnela oglasile sirene za uzbunu, izvijestio je Times of Israel.

Pročitajte i ovo predsjednička utrka Trump ispalio kanonadu uvreda: "Okrenula se na njega kao pas. Luda je k'o stjenica!"

U jučerašnjim izraelskim zračnim napadima na jemensku luku Hudaida poginule su tri osobe i 87 ih je ranjeno, izvijestila je u nedjelju televizija Al-Masirah pozivajući se na jemensko ministarstvo zdravstva.

Izraelski borbeni zrakoplovi napali su vojne ciljeve hutista dan nakon što je bespilotna letjelica koju su lansirali hutisti pogodila izraelsko ekonomsko središte Tel Aviv

Pročitajte i ovo izmjene Zakona U Borovu oštećen spomenik četničkom vođi: "To mora biti trajno uklonjeno iz hrvatskog društva, hrvatske zemlje..."

Većina ranjenih zadobila je teške opekline u zračnim napadima koji su ciljali naftna postrojenja i elektranu, izvijestila je glavna televizija hutista.

Stanovnici luke Hudaida telefonski su za Reuters rekli da su se eksplozije čule po cijelom gradu, a televizija  Al-Masirah javlja da snage civilne zaštite i vatrogasci pokušavaju ugasiti požar u luci.

Pročitajte i ovo PassTheTorch VIDEO Okupili se ispred Bijele kuće, pozvali Bidena da odstupi: "Hvala ti Joe, vrijeme je da odeš!"

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da su hutisti koristili luku za primanje pošiljki oružja iz Irana i da je meta bila energetska  infrastruktura. Izrael je informirao svoje saveznike uoči napada koji su izveli borbeni zrakoplovi F-15. 

Saudijska Arabija priopćila je da nije povezana s napadom na luku Hudaida.

"Nećemo dopustiti da se bilo koja strana infiltrira u naš zračni prostor", rekao je u nedjelju glasnogovornik Ministarstva obrane Turki al-Malki.

Povezane teme