masovne evakuacije

FOTO/VIDEO Smrtonosne poplave u Japanu, nekoliko desetaka rijeka izlilo se iz korita: Broj poginulih i nestalih raste

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Šest je osoba poginulo, a deset ih se smatra nestalima nakon što su rekordne kiše izazvale poplave i klizišta u dijelovima japanske prefekture Ishikawa.

Gradovi Wajima i Suzu, koji se još uvijek oporavljaju od snažnog potresa 1. siječnja, među najteže su pogođenima poplavom koja je počela u subotu.

Oba grada zabilježila su u nedjelju dvaput veću količinu oborina nego što inače padne u rujnu, izvijestili su lokalni mediji.

Nekoliko desetaka rijeka izlilo se iz korita. Blokirane su ceste i izolirano je više od 100 zajednica diljem prefekture, pišu mediji.

Dva tijela pronađena su u blizini tunela pogođenog klizištem u gradu Wajima. Jedan od poginulih bio je građevinski radnik koji je popravljao cestu, objavio je u ponedjeljak BBC.

Među smrtno stradalima su i dva starija muškarca i starija žena.

Japanski meteorološki zavod izdao je u subotu najvišu razinu upozorenja opasnu po život za Ishikawu, a u nedjelju ga je spustio na redovno upozorenje. No vlasti su pozvale na stalni oprez jer će obilna kiša vjerojatno još padati.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Poplavljene su privremene kuće izgrađene za ljude koji su izgubili svoje domove u novogodišnjem potresu.

Regija se još uvijek oporavlja od snažnog potresa magnitude 7,5 u siječnju koji je ubio najmanje 236 ljudi, urušio zgrade i izazvao veliki požar.

Oko 4000 kućanstava ostalo je bez električne struje u ponedjeljak, objavio je Hokuriku Electric Power Company.

Više od 40.000 stanovnika u četiri grada u Ishikawi, uključujući u gradovima Wajima, Suzu i Noto, evakuirano je tijekom vikenda.

Za još 16.000 stanovnika u prefekturama Niigata i Yamagata sjeverno od Ishikawe naređena je evakuacija, objavila je novinska agencija AFP.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Pročitajte i ovo Neformalna grupa STAV VIDEO Napad na studente ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu: Ima ozlijeđenih, čula se i eksplozija

Pročitajte i ovo Cijene nikad više Njima bi porez na nekretnine trebao najviše pomoći, a baš oni od njega najmanje očekuju: "To je porazno"

 

Povezane teme