Nestala djevojčica

Šokantna ispovijest oca ubijene djevojčice: "Žena je plakala i vikala da nema Danke"

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Više do 20 svjedoka ispitano je tijekom istrage o nestanku dvogodišnje Danke Ilić, a tužiteljstvo Srbije je osim okrivljenih i svjedoka saslušalo roditelje djevojčice.

Dankina majka Ivana Ilić i otac Miloš Ilić dali su opsežne iskaze tužiteljstvu u sklopu istrage oko nestanka i ubojstva njihove kćeri Danke, no još uvijek nema niti tijela djevojčice, niti se može pouzdano znati što se dogodilo i tko je kriv. 

Dankin otac na ispitivanju je rekao kako je tog kobnog 26. ožujka bio na poslu i u polju u gradu Slatini. Znao je da njegova supruga Ivana treba ići u općinu provjeriti nešto za dječji doplatak oko 10 sati te ga je nazvala kako bi mu rekla da ide s djecom u Banjsko polje da se djeca igraju.

U 13:10 poslala mu je slike djece kako se igraju. Bili su pored auta, iza kolibe, a na svim su slikama bili kći i sin. "Oko 13:40 me nazvala, plakala je i vikala da Danke nema. Ispričala je da je uzimala bocu iz auta kako bi sinu dala vode i da Danke nije bilo kad se okrenula. Rekao sam joj da zove policiju i odmah sam iz Slatine otišao u Banjsko Polje", rekao je Miloš. Nije mogao potvrditi koliko mu je vremena trebalo do Banjskog Polja jer nije vozač i nema vozačku dozvolu pa ga je službenim vozilom Renault Klio vozio kolega.

Kod dolaska do ulice vojvode Radomira Putnika, u kojoj se nalazi kuća Ivanine obitelji, ususret im je došao automobil Fiat panda. "Kolega je zaustavio vozilo, spustio prozor i oboje smo ih pitali jesu li vidjeli djevojku u maslinastozelenoj jakni, zavezane kose", prisjetio se. Obojica su odgovorili je nisu vidjeli. Miloš nije vidio je li na vozilu oznaka Vodovod, ali je potvrdio da su zadnja stakla bila zatamnjena. "Muškarac koji je vozio bio je sijed i proćelav, a suvozač je bio sjedokosi stariji čovjek".

Miloš je bio u šoku pa nije mogao zapamtiti sve detalje te su nastavili žurno prema kući. Tamo su ga čekali supruga i sin. Supruga mu je rekla da nema Danke.

"Rekao sam joj da ostane sa sinom, a da ću ja potražiti Danku. Ivana je rekla da će tražiti dijete u dvorištu, a ja sam nastavio dalje. Ubrzo je došla policijska patrola, a potom i pojačanje i zabranili su nam kretanje jer su tražili Danku", pojasnio je u Miloš u iskazu kojeg prenosi Telegraf. Policija mu je tada rekla da sjedne u dvorište i ne ometa pretragu jer su doveli pse. 

Za nestanak i ubojstvo malene Danke optuženi su Dejan Dragijević i Srđan Janković koji su u svojim iskazima potvrdili da su u automobilu sreli ljude koji su ih zaustavili i pitali jesu li vidjeli djevojčicu.

Pročitajte i ovo Velik uspjeh! Klub milijardera u Hrvatskoj bogatiji za jednog člana: Pogledajte tko se našao uz bok najvećima

Pročitajte i ovo Pokolj u školi FOTO Potresne scene ispred suda u Beogradu: Roditelji ubijene djece u suzama

Pročitajte i ovo sindikat se izborio Velika novost za umirovljenike: Moći će raditi puno radno vrijeme, ali uz jedan uvjet

Pročitajte i ovo Najveća nagodba Nadbiskupija mora isplatiti milijune žrtvama seksualnog zlostavljanja: "Bilo je vrijeme da se to riješi"