Poručnik Dan

Odbio evakuaciju, preživio uragan i postao zvijezda: Sada je isplivala njegova prošlost, koja je sve šokirala

Poručnik Dan Foto: Afp
Joseph Malinowski, 54-godišnjak kojeg su na društvenim mrežama prozvali Poručnik Dan, preživio je uragan Milton na svojoj jedrilici i postao zvijezda, ali sada je procurila njegova kriminalna prošlost.

Mračna prošlost Poručnika Dana isplivala je na vidjelo dok su mu tisuće ljudi donirale novac na stranici GoFundMe, koju je za njega otvorio student Sveučilišta Tampa. Poručnik Dan odbio je napustiti svoj čamac i osvojio je srca nakon što je 23-godišnji student Terrence Concannon na TikToku podijelio videozapise njegova preživljavanja uragana.

Jedan streamer Adin Ross pristao je kupiti Danu, čije je pravo ime Joseph Malinowski, novi brod i ponudio mu potencijalno unosnu priliku da uživo prenosi svoj svakodnevni život na platformi pod nazivom Live Kick.

Kako je njegova internetska slava rasla, procurila je njegova kriminalna prošlost te se saznalo da je osuđivan. Concannon je za DailyMail.com rekao da nije znao za Malinowskovu prošlost kad je ponudio pomoć, ali da ne žali zbog toga. 

"Nikada nije spomenuo ništa o tome. Nisam imao pojma o njegovoj prošlosti i nisam od onih koji osuđuju. Sve što sam vidio bio je tip koji treba pomoć i bio sam spreman pružiti je", rekao je.

Concannon je prvi put sreo Malinowskog prije četiri tjedna dok je hodao kući s kampusa.

"Često bih prolazio kraj njega, a onda mu se jednog dana ugasio motor na brodu dok je bio ispod mosta, pa je počeo vikati i dozivati pomoć. Dobacio mi je uže, a sam ga izvukao", ispričao je.

Concannon je postao zabrinut za njega dok se uragan Helene približavao, a još više kada su počele katastrofične prognoze o Miltonu, piše Daily Mail.

Kriminalna prošlost

Počeo ga je još više snimati i objavljivati videe na TikToku. Kako se oluja približavala, priča Malinowskog postajala je sve popularnija, ali korisnici su počeli isticati da poručnik Dan ima kriminalni dosje koji seže 12 godina u prošlost.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Malinowski ima više od 70 kontakata s policijom u Floridi i Sjevernoj Karolini od 2012. godine. Također je bio uključen u nekoliko sudskih procesa u New Jerseyju.

Kazneni dosje Malinowskog uključuje optužbe za posjedovanje droge, napad, pružanje otpora policiji, provalu, zlostavljanje...

Poručnik Dan odslužio je šest mjeseci zatvora jer je udario policajca u nos. Oslobođen je 2022. godine. Manje od godinu dana nakon što je pušten Malinowski je optužen da je zapalio klupu u parku i polio ženu benzinom, ali slučaj je odbačen iz nepoznatih razloga. Prošle godine Malinowski je također imao sukob s policijom zbog potapanja jedne jedrilice na istočnoj obali Floride.

Pročitajte i ovo scenarij iz noćne more Dječak rođen tijekom uragana Miltona pravo je čudo: "Mislila sam, što da radim? Bila sam jako nervozna"

Pročitajte i ovo Važna utrka Dio Zagreba bit će blokiran u nedjelju: Pogledajte promjene u prometu

Pročitajte i ovo Sve se istražuje Djevojčica brutalno ubila svoje polusestre (2 i 5), motiv je bizaran