Važni tragovi

Novi detalji istrage ubojstva malene Danke: "To je ključno za ovaj slučaj, ali postoji jedan problem..."

Danka Ilić Foto: Facebook
Kako se doznaje iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, trenutačno se vještače dlake kose koje su pronađene na mjestu zločina.

Istraga u slučaju ubojstva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Srbije još uvijek nije gotova, a trenutačno se provodi vještačenje dlaka kose koje su pronađene na mjestu zločina.

Za ubojstvo djeteta sumnjiče se radnici JKP-a Vodovod Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji se terete da su vozilom udarili Danku, zatim je usmrtili i sakrili njezino tijelo, koje do danas nije pronađeno.

Pročitajte i ovo Srđan Janković Veliki obrat u slučaju Danke: Osumnjičeni za njezino ubojstvo putem odvjetnika poslao poruku

Danka Ilić nestala je 26. ožujka ove godine, a nakon potrage duge 10 dana dvojica osumnjičenih, prema navodima policije, priznala su da su ubila djevojčicu i njezino tijelo zakopala na deponiju nedaleko od Banjskog Polja, odakle je kasnije tijelo prebačeno na drugu lokaciju i još uvijek nije pronađeno. Prilikom istrage više od 500 tragova izuzeto je iz vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni i ubijena djevojčica.

Ni na jednom nisu pronađeni biološki tragovi male Danke. Ostalo je još vještačenje nekih DNK tragova, a kako iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru kažu za Nova.rs, spomenute analize još uvijek nisu gotove.

Pročitajte i ovo Bez traga Otac osumnjičenog za ubojstvo male Danke pušten iz pritvora, tijelo djevojčice još nije pronađeno

"Biološki fakultet bavi se ovim slučajem. Nisu pronađeni novi tragovi, a na rezultate postojećih moramo čekati. Kako nam je rečeno iz te ustanove, analiza će trajati dugo i ne zna se točno kada će biti gotova. Trenutačno analiziraju dlake kose, ali je problem što nemaju korijen, koji je od ključne važnosti za ovaj slučaj, odnosno za potvrđivanje DNK-a", kaže za Nova.rs viši javni tužitelj Miodrag Canović.

Iz tužiteljstva su ranije potvrdili i da su točni navodi da je jedan od osumnjičenih, Janković, spreman govoriti o zločinu, te da je to najavio preko svog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Daljnja istraga U utorak iskaz daje prijatelj Dankina oca: Objašnjeno zašto njega ispituju

"Istina je da je Srđan Janković odlučio iznijeti svoju obranu. O tome nas je obavijestio preko svog odvjetnika. Saslušanje će najvjerojatnije biti održano sljedeće nedjelje", rečeno je iz Višeg javnog tužiteljstva.

Cijeli slučaj obilježile su brojne kontroverze, jedna je od njih i ta da je jedan od glavnih svjedoka Dalibor Dragijević umro u policijskoj stanici, pretpostavlja se od posljedica premlaćivanja.