Povezan s brojnim zločinima

Aleksej Milčakov - Srbin: Psiću je rezao glavu, Ukrajincima uši, a voli miris spaljenog ljudskog tijela - Sadist na čelu skupine koja stoji iza strijeljanja hrabrog Ukrajinca?

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Snimka strijeljanja ukrajinskog vojnika šokirala je svijet, a nju povezuju sa zloglasnom skupinom Rusič, kojoj je na čelu Aleksej Milčakov - Srbin.

Na neki način postao je lice ukrajinskog otpora. Timofij Mikolajovič Šadura povukao je zadnji dim cigarete i prije nego što će u njega hladnokrvno ispucati cijeli rafal, egzekutorima u lice ispalio je: 'Slava Ukrajini'. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Iako nema preciznih informacija o tome gdje i kada je točno snimka nastala, prema nekim spekulacijama, iza nje bi mogla stajati neonacistička skupina Rusič, koja se povezuje s ionako zloglasnim Wagnerom. Pripadnici Rusiča bili su među onima koji su podijelili video na društvenim mrežama te o egzekuciji napisali: "Konačno normalna reakcija". 

Njihov osnivač i jedan od čelnih ljudi je Aleksej Milčakov - Srbin. Već najobičnija pretraga na internetu odmah izbacuje najmučnije detalje njegove sadističke karijere.  

Rođen je 1991. u Sankt Peterburgu. Po brutalnosti je poznat još od 2011., kad je kao 20-godišnjak objavio fotografiju na kojoj reže glavu štenetu. Pritom je pozvao i na ubijanje beskućnika, štenaca i djece.

Na ruci navodno ima istetovirano "Kosovo je Srbija", a prije nego što se otišao boriti u Donbas 2014., na društvenim mrežama veličao je još jednog notornog ubojicu - Željka Ražnatovića Arkana. Otuda i nadimak Srbin. 

Prema nekim informacijama, navodno je u vezi s navijačima Crvene zvezde. Kako je kasnije ispričao, u rat je otišao kao dobrovoljac jer je želio ubijati.

Pročitajte i ovo Zračni napadi diljem Ukrajine Obrat u priči o likvidiranom ukrajinskom vojniku: "To nije Timofej"

Pročitajte i ovo Troše municiju, a ono... FOTO/VIDEO Rusi tvrde da u Ukrajini masovno uništavaju naoružanje sa Zapada. Evo zašto je priča možda doslovno prenapuhana

"Morate razumjeti da, kad ubijete osobu, osjetite uzbuđenje lova. Ako nikad niste bili u lovu, morate probati. Zanimljivo je", jednom je objasnio. 

"Ja sam nacist", hvalio se drugi put.

Još jedan nadimak po kojem je poznat je Fric, i to nakon što se pridružio se ogranku Slovenskog saveza u Sankt Peterburgu, jednoj od neonacističkih organizacija Dmitrija Demuškina, početkom 2000-ih. 

Milčakova se povezuje s ratnim zločinima ne samo u Ukrajini nego i u Siriji, a navodno je već zbog sumnje u ratne zločine pod sankcijama SAD-a, Kanade, EU-a... 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
— Benji Bloom (@Benyamin_Bloom) February 26, 2023

Na društvenim mrežama mogu se pronaći intervjui u kojima se hvali kako je mrtvim ukrajinskim vojnicima sjekao uši i uživao u mirisu spaljenog ljudskog mesa. Žrtvama je navodno urezivao kukaste križeve na lica.