Policija opkolila peron

Drama u Njemačkoj: Par iz vlaka odveli liječnici, strahuje se da su zaraženi smrtonosnim virusom

Vlak u Njemačkoj, ilustracija Foto: Afp
Student medicine i njegova djevojka istog su dana doputovali iz Afrike, gdje su navodno liječili muškaraca od marburškog virusa.

Dio željezničkog kolodvora u Hamburgu ograđen je u srijedu popodne nakon što je vlakom iz Frankfurta doputovao par za koji se strahovalo da je zaražen vrlo opasnim i smrtonosnim virusom.

Policija je ogradila peron, a liječnici u punoj opremi ukrcali su se u vlak i mladi par prebacili u bolnicu. Ostatak putnika je evakuiran.

Muškarac, navodno student medicine, nije imao povišenu temperaturu, no njegova je djevojka u vlaku počela povraćati. Njemački portal Morgenpost piše da je par doputovao zrakoplovom direktno iz Ruande u srijedu ujutro.

Glasnogovornik vatrogasne službe za tabloid Bild rekao je da su 26-godišnjak i njegova djevojka tijekom putovanja razvili simptome slične gripi. Kazao je i da su u Africi liječili čovjeka za kojeg je kasnije potvrđena zaraza marburškim virusom. Student i njegova djevojka odvezeni su u Sveučilišnu bolnicu Eppendorf, specijaliziranu za tropske bolesti. Prtljaga im je zaplijenjena.

Ruanda se trenutačno bori s izbijanjem marburškog virusa, koji je dosad uzeo osam života, piše BBC.

Marburški virus prenosi se izlaganjem voćnim šišmišima, ali se može prenijeti i s čovjeka na čovjeka tjelesnim tekućinama, preko krvi i nezaštićenim spolnim odnosom.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, stopa smrtnosti kod tog je virusa čak 88 posto, prenosi Politico. Prvi je put identificiran 1967. kada su laboratorijski radnici zaraženi dotad nepoznatim uzročnikom infekcije u Marburgu i Frankfurtu, a onda i u Srbiji.

Pročitajte i ovo Opoziv proizvoda Nemojte ju jesti! Povlači se popularna namirnica, sadrži metal

Pročitajte i ovo alarmantna situacija Hrvati sve više traže jednu vrstu lijekova: "Apsolutno je zabrinjavajuće..."

Povezane teme