usred noći

Panika u Njemačkoj, stanovnike probudila snažna eksplozija: "Čule su se i sirene..."

Dio mosta na rijeci Elbi u Dresdenu tijekom noći se srušio. Policija upozorava da bi se i ostatak mogao ubrzo srušiti.

Građane njemačkog grada Dresdena oko tri ujutro u noći s utorka na srijedu probudio je zaglušujući prasak. Usred noći srušio se most Carola na rijeci Elbi. 

Dijelovi mosta koji povezuju povijesni stari grad s novim pali su u rijeku, a ostali dijelovi u opasnosti su od urušavanja, obavijestila je njemačka policija.

U 2:52 ujutro, samo devet minuta prije nego što se čuo prasak, preko mosta je prešao tramvaj. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

"Čuo sam jaku eksploziju, probudila me. Ništa se nije vidjelo u mraku. Zatim sam čuo sirene", rekao je Hendrik Pach za BILD.

Konstrukcija mosta je iskrivljena na jednoj od spojnih točaka na strani starog grada. Glasnogovornik policije rekao je da srećom nitko nije ozlijeđen.

"Očekujemo da bi se još nekoliko dijelova mosta moglo srušiti", rekao je glasnogovornik vatrogasne službe u srijedu ujutro i upozorio građane da se ne približavaju mostu.

Zbog pucanja dvije velike cijevi centralnog grijanja koje su prolazile kroz most, u cijelom gradu nema tople vode. 

Policajci su pomoću snimki iz bespilotnih letjelica ustanovili da i drugi dio mosta popušta te da bi se ubrzo mogao srušiti u rijeku.

Most Carola uništen je tijekom Drugog svjetskog rata i ponovno izgrađen 1971. godine. 

Pročitajte i ovo Svečano otvorenje u petak VIDEO Pogledajte novo ruho donedavno drugog najgoreg tunela u Europi: Ovaj dio Hrvatske doživio je prometni preporod

Pročitajte i ovo održana debata VIDEO Harris počela neočekivano pa isprovocirala Trumpa: Izgubio je kontrolu i svašta izgovorio

Povezane teme