CURE NOVI DETALJI

Dečko uhićene potpredsjednice Europskog parlamenta slomio se pred sudom i sve priznao: "Uzeo sam mito od Katra"

Eva Kaili Foto: Eric VIDAL / EUROPEAN PARLIAMENT / AFP
Francesco Giorgi, dečko bivše potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili, priznao je da je primio mito i molio sud da pusti Kaili na slobodu kako bi mogla biti s njihovim djetetom.

Francesco Giorgi, 35-godišnji dečko grčke socijalistice i potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili, slomio se pred sudom u Bruxellesu. Priznao je da je primio mito iz Katra i molio da se iz pritvora pusti njegovu djevojku kako bi mogla biti s njihovim djetetom. Također je rekao da Kaili nije bila uključena u primanje mita.

Kaili i Giorgi optuženi su za korupciju, pranje novca i organizirani kriminal. Za isto su optuženi i njihovi navodni partneri: bivši zastupnik u Europskom parlamentu Pier Antonio Panzeri i lobist Niccolò Figa-Talamanca. Belgijska policija smatra da su dobili novac iz države Perzijskog zaljeva – pretpostavlja se da se radi o Katru – kako bi za nju lobirali u Parlamentu.

Pročitajte i ovo STATUS KANDIDATA ZA EU Premijer Plenković o povijesnoj odluci za Bosnu i Hercegovinu: Hrvatska će joj pomoći na tom putu

Pročitajte i ovo Teška situacija "Svi žele slabu Srbiju koju mogu ponižavati": Vučić podnio zahtjev o povratku srpskih snaga na Kosovo

Policija je izvršila pretragu u Kailijevu, kao i u Panzerijevu stanu, te zaplijenila 1,49 milijuna eura. Giorgi je priznao da je "činio sve moguće za novac koji mi nije trebao", stoji u sudskim dokumentima koje su vidjele belgijske novine Le Soir i talijanske novine La Repubblica, a o kojima je izvijestio i Daily Mail.

"Učinit ću sve moguće da oslobodim svoju partnericu i da se može brinuti za našu 22-mjesečnu kćer", rekao je Giorgi.

U izjavi koju je dao 10. prosinca Giorgi je rekao da je blisko surađivao s Panzerijem i da novac koji je primao nema nikakve veze s njegovom partnericom. Dodao je da je on "obična osoba", ali da ga je "preplavio" osjećaj "moralne dužnosti" prema Panzeriju.

Povezane teme