Sve se ispituje

Boeing priznao grešku, a šokirani direktor poručio: "Imam djecu, unuke..."

Greška na zrakoplovu Foto: Platforma X
Zrakoplovu, koji je prevozio 171 putnika i šest članova posade odlomio se tijekom leta dio vrata i trupa. Sada se provjeravaju svi avioni, a Boeing je priznao pogrešku.

"Boeing mora priznati pogrešku", rekao je njegov izvršni direktor Dave Calhoun nakon što se prošli tjedan dogodio incident u kojem su nakon eksplozije otpali prozor i dio trupa na zrakoplovu 737 Max 9 tijekom leta Alaska Airlinesa.

Deseci zrakoplova Max 9 prizemljeni su nakon incidenta, čekaju inspekciju zbog povećane zabrinutosti oko sigurnosti. Alaska i United Airlines su od tada pronašli labave dijelove na nekoliko mlažnjaka.

Regulatori su naglasili da je sigurnost putnika na prvom mjestu, a ne što brži povratak aviona, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

Pročitajte i ovo Pripazite IKEA povlači proizvod: Ako ste ga kupili, javite se u trgovinu

 Calhoun je izrazio zabrinutost te opisao vlastitu reakciju na video leta Alaska Airlinesa u petak na kojem se vidi dio trupa koji nedostaje te svoju zabrinutost s obzirom na to da je netko mogao biti na susjednom sjedalu, koje je igrom slučaja ostalo prazno.

"Imam djecu, imam unuke, a imate i vi. Ovo je važno. Svaki detalj je bitan", rekao je zaposlenicima, prema transkriptu koji je podijelio Boeing.

Dionice Boeinga pak na burzama padaju već nekoliko dana zaredom.