Sastaju se ministri

Vraćaju se maske? Jedna europska zemlja već priprema nove korona mjere za jesen

Slika nije dostupna
Njemački savezni ministri zdravstva sastat će se u srijedu i četvrtak kako bi prije ljetne stanke dogovorili smjernice i mjere u slučaju novog vala zaraze koronavirusom na jesen.

Ministri zdravstva saveznih država pozvali su na promjenu Zakona o zaštiti od infekcija koja bi se predstavila prije ljetne stanke.

"To je potrebno kako bismo mogli na odgovarajući način reagirati na promjenu tijeka zaraze u jesen i zimu i kako bismo mogli poduzeti potrebne mjere zaštite od infekcije", navodi se u nacrtu rezolucije četiri zemlje, a prenosi Bild.

Prema prijedlozima maske bi ponovno trebale biti obvezne u zatvorenom prostoru, a moguće je i ograničavanje broja osoba na okupljanjima i ograničavanju kontakata.

Pročitajte i ovo pogledajte stanje po županijama Virus se brže širi: Veliki skok broja novozaraženih, preminule četiri osobe

Prije ulaska u ustanove s ranjivim skupinama ljudi, odnosno u bolnice, domove za starije osobe i ustanove za njegu, bit će se potrebno testirati. S druge strane, ukidaju se besplatni testovi za građane i trebali bi biti dostupni samo bolnicama i ustanovama za njegu te ranjivim skupinama poput trudnica, izbjeglica iz Ukrajine te male djece.

Pročitajte i ovo ODLUKA CDC-a Od sljedećeg tjedna protiv korone cijepit će i bebe: "Danas smo napravili veliki korak naprijed"

Osim toga,u svim bolnicama do 1. siječnja 2023. treba se uspostaviti središnji sustav izvješćivanja koji će odrediti stopu hospitalizacije, prenosi Fenix-magazin.

Povezane teme