Stigao odgovor mjesnog odbora

"Ne želimo da uđu u kuću, strahujemo za unuku i goste": Otočane zabrinula pojava zmija u mjestu

Na otoku Krku u mjestu Čižići mještani su ugledali dvije crne zmije. DNEVNIK.hr doznao je o čemu se radi.

U mjestu Čižići na otoku Krku mještani su ugledali dvije crne zmije kako "plešu“ jedna oko druge.

Zabrinuti čitatelj rekao je kako se zmije sve češće pojavljuju, pogotovo u ljetnim mjesecima, a znaju biti dugačke i do 180 centimetara, procjenjuje.

"Zmije na našu parcelu stignu preko susjedove, tamo je puno zaraslog žbunja. Strah me da ne prestraše moju unuku ili goste“, kaže nam čitatelj čija se obitelj inače bavi iznajmljivanjem apartmana.

"To je sada ozbiljna tema, da ne bi zmije ušle u kuće za hranom“, dodaje čitatelj zabrinut za turističku sezonu ako se pročuje da mjestom haraju zmije.

Pročitajte i ovo revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto

Zmija crnac ili crnčić, kako ih nazivaju u selu, zapravo je vrsta crna poljarica. Nastanjuje suhe šume, livade, makiju, kamenjar, polja, sela i gradove, a jede guštere, zmije, ptice i male glodavce. Ugriz joj je snažan, no neotrovan. Mlade jedinke ove zmije lako se mogu zamijeniti s drugom vrstom, zmijom bjelouškom.

Pročitajte i ovo Neugodan susret Spustio se u podrum i prestravio: "Prostrijelila ga je pogledom, a djelovala je zastrašujuće"

Iz općine Dobrinj za DNEVNIK.hr rekli su kako je općina upoznata s time da su u mjestu viđene zmije. Kako kažu, o svemu je obaviješten i komunalni redar koji je izišao na teren provjeriti uređenje okućnica u okruženju.

Općina može utjecati na uređenje privatnih okućnica, no ovaj slučaj za sada nisu htjeli komentirati.

"Uobičajena pojava"

Upit smo posali i mjesnome odboru Čižići. Na pitanje jesu li se mještani prije žalili na pojavu zmija te što u vezi neodržavanih zemljišta mještana poduzima mjesni odbor stigao je i odgovor.

"Sasvim normalna i prirodna pojava u ovo doba godine", komentar je predsjednice mjesnog odbora.

 

Povezane teme