Poduzete su mjere

Vrtić zatvoren zbog nepozvanih gostiju: "Sin ga je ugledao ispod radijatora i htio ga je pomilovati, ali..."

Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog pojave miševa privremeno je zatvoren jedan riječki vrtić.

Polaznici i odgojitelji privremeno su se iselili iz Podcentra Mlaka Dječjeg vrtića Rijeka prošli tjedan jer su se u vrtić uselili glodavci. Iz Grada Rijeke potvrdili su da su poduzete mjere deratizacije te da nepozvani gosti više nisu viđeni.

"Razlozi pojave glodavaca u ovom trenutku nisu poznati, no kako bi se prostor dodatno osigurao, uređuju se i zidovi u unutarnjem dijelu prostora, na mjestima gdje postoje ventilacijski otvori u unutrašnjosti objekta. Za potrebe izvođenja ovih građevinskih radova predviđen je rok od oko sedam dana tijekom kojih će djeca i djelatnici privremeno boraviti u lokacijski najbližim podcentrima", objasnili su iz Grada za Novi list

Vijest o glodavcima u vrtićkom prostoru, kao i iseljavanje djece, uznemirila je roditelje, a kako prepričava jedna od majki, njen sin je vidio mišića ispod radijatora i htio ga je pomilovati, ali se predomislio kada je shvatio da je mišić prevelik.

Pretpostavlja se da je glodavac u prostore vrtića ušao kroz ventilacijski otvor, a ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Iris Pinzovski kazala je da je vrtić i ovaj tjedan zatvoren zbog građevinskih radova: "Djeca su raseljena u druge objekte zbog sigurnosti dok traju radovi. Najprije su zatvoreni ventilacijski otvori s vanjske strane vrtića, a potom je zaključeno da bi bilo dobro zatvoriti ih i s unutarnje strane. Zbog sigurnosti djece za vrijeme trajanja građevinskih radova objekt ne može biti otvoren, a vjerujemo kako će do kraja tjedna radovi biti gotovi te će se djeca vratiti u vrtić."

Pročitajte i ovo HAPIH Dobro provjerite hladnjake: Povlači se omiljena salama zbog vrlo opasne bakterije

Pročitajte i ovo Borba za demokraciju Utječu li strani akteri na politiku u Hrvatskoj? "Raširen je jedan narativ"

Povezane teme