Zloporaba položaja

Podignuta optužnica: Županijski tužitelj pokušao se izvući od plaćanja kazne za parkiranje

Objavljeni detalji USKOK-ove akcije Foto: Marko Mrkonjic/Cropix
Zbog zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, USKOK je podigao optužnicu protiv dvojice muškaraca.

USKOK je pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1977., 1960.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. 

Optužnicom se 47-godišnjaku stavlja na teret da je 21. prosinca 2023. u Puli, kao privremeni pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Grada Pule, na traženje 64-godišnjaka poduzeo radnje kako bi spriječio provođenje prekršajnog postupka koji je navedeni odsjek pokrenuo protiv 64-godišnjaka zbog prometnog prekršaja.

Pročitajte i ovo Cure detalji FOTO Glavni osumnjičeni za terorizam sve priznao: "Htio je ubiti sebe i veliku grupu ljudi"

Naime, iako je znao da 64-godišnjak nije u zakonskom roku dostavio podatke o identitetu osobe koja je 18. veljače 2023. počinila prometni prekršaj, privremeni pročelnik naložio je podređenom prometnom redaru da u poslovnoj aplikaciji poništi Obvezni prekršajni nalog koji je 11. prosinca 2023. izdan protiv 64-godišnjaka. Time je privremeni pročelnik spriječio provođenje prekršajnog postupka protiv 64-godišnjaka i tako ga neosnovano oslobodio plaćanja novčane kazne u iznosu od 660 eura i troška prekršajnog postupka u iznosu od 13,27 eura.

Dodajmo, radi se o slučaju u koji je uključen privremeni pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Nebojša Nikolić, koji je je županijskom tužitelju Željku Perčinliću oprostio kaznu za nepropisno parkiranje od 15 eura, koja je zbog nedostavljanja podataka narasla na oko 700 eura.

Pročitajte i ovo Policija sve istražuje UZNEMIRUJUĆI VIDEO Pas pao sa zgrade i ubio djevojčicu (3): Kamera zabilježila stravične trenutke nesreće