Optužbe nezavisnog kandidata

Jonjić: "Milanović manipulacijama s braniteljima pokušava opravdati manjinu koja je pobjegla, poput njega, Plenkovića i Primorca"

Zoran Milanović Foto: Damir Skomrlj/Cropix
Nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima Tomislav Jonjić prozvao je Milanovića, Plenkovića i Primorca.

Tomislav Jonjić, zagrebački odvjetnik i publicist imotskih korijena te nezavisni kandidat na predsjedničkim izborima, na svom profilu na Facebooku prozvao je predsjednika Zorana Milanovića, ali i premijera Andreja Plenkovića te predsjedničkog protukandidata iz redova HDZ-a - Dragana Primorca.

"Kad lopatom dijeli odličja hrvatskim braniteljima ili pozira pri obilježavanju obljetnice neke postrojbe Hrvatske vojske, Zoran Milanović uvijek ističe kako time odaje svoje priznanje 'malom broju dobrih ljudi'. Tom parafrazom naslova poznatoga holivudskog filma s Tomom Cruiseom i Jackom Nicholsonom u glavnim muškim ulogama, on se služi kako bi tobože polaskao hrabroj manjini koja je 1991. stala u obranu Hrvatske.

U stvarnosti je u obrani sudjelovala većina hrvatskog naroda, svatko na svoj način i u okviru svojih znanja, sposobnosti i mogućnosti", poručuje Jonjić te dodaje:

"Formulom o 'malom broju dobrih ljudi' krivotvori se povijest te se pokušava opravdati manjina koja je pobjegla od te obrane, poput samog Milanovića, anemičnog Andreja Plenkovića i i još jedne partijske uzdanice, mladoga Dragana Primorca."

"Dok smo jučer polagali vijence i palili svijeće u zagrebačkoj Dubravi, pred spomenikom poginulim pripadnicima 145. brigade Hrvatske vojske, slušali smo komentare kako ova trojica, nasuprot većini Hrvata, pripadaju onomu malom broju loših ljudi koji su izbjegli dijeliti sudbinu svog naroda u najdramatičnijemu njegovu trenutku. Zato je ta sramotna veza među njima do danas neraskidiva", naglasio je Jonjić, inače sudionik Domovinskog rata, bivši ugovorni diplomat u veleposlanstvu RH u Bernu, u Švicarskoj te savjetnik za međunarodne odnose u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo U Nuštru FOTO Pogledajte ispod kakve je zastave stajao Milanović: "Ja u tome neću sudjelovati"

Pročitajte i ovo Šokantno VIDEO Potresne snimke: Pogledajte kako je Donja Jablanica izgledala prije tragedije, a kako izgleda danas