Uhićena tri maloljetnika

Teror nad stranim taksistima u Zagrebu: Prijetili im oružjem pa uzimali zaradu

Policija, ilustracija Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Policija istražuje pet osoba, među kojima tri maloljetnika, zbog sumnje da su u jednom danu opljačkali trojicu taksista, stranih državljana.

Zagrebačka policija kriminalistički istražuje pet osoba, među kojima su tri maloljetnika, od čega jedno "kazneno neodgovorno dijete", koje sumnjiče da su na Črnomercu počinili niz razbojništava, od kojih tri u razmaku od svega četiri sata.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da su tijekom utorka na području Črnomerca zabilježena tri razbojstva nad vozačima taksija, inače stranim državljanima, i to uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage.

Pročitajte i ovo Pozadina drame Taksist sa snimke otkrio zašto je napao turiste: "Ovo je bila najskuplja vožnja u karijeri"

U policiji preciziraju da je prvo razbojništvo počinjeno u utorak oko 15 sati u Ulici Grmoščica, a drugo sat vremena kasnije u istoj ulici, i tom su prilikom opljačkani 30-godišnji i 35-godišnji vozači taksija, uz materijalnu štetu od nekoliko stotina eura.

Treće razbojništvo zabilježeno je oko 18:50 u Ulici Mali potok i pritom je 29-godišnji taksist ostao bez nekoliko stotina eura, dodao je PUZ.

Pročitajte i ovo RECITE SVOJE MIŠLJENJE ANKETA Biste li se vozili u robotaksiju Mate Rimca?

Tijekom pojačanih aktivnosti policajci su u utorak oko 22 sata u Ulici Grmoščica uočili taksi kojim je upravljao strani državljanin, čije je usluge prijevoza u tom trenutku koristilo pet osoba.

Nakon što su zaustavili taksi, policajci su uhitili 29-godišnjaka i troje maloljetnika, od čega jedno kazneno neodgovorno dijete, dok se jedna osoba dala u bijeg. Nedugo potom u blizini mjesta događaja odbjegla je osoba pronađena i uhićena, a tijekom provjere identiteta utvrđeno je da je također riječ o maloljetniku.

Pročitajte i ovo Od cijene - boli glava Strankinja se šokirala kad je vidjela račun za vožnju do zagrebačke zračne luke: "Taksist je bio jako agresivan..."

Svih pet osoba dovedeno je u prostorije policije te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u povezanost s nizom razbojništava, kažu u policiji.