Moguća i tuča

Nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Žestok potop u Istri, a u jednoj regiji upaljen je crveni meteoalarm

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
DHMZ najavljuje veliku promjenu vremena početkom novog tjedna. Najviše će biti zahvaćene riječka i gospićka regija, ali i u ostatku Hrvatske postoji mogućnost grmljavinskog nevremena.

Idućeg tjedna stiže velika promjena vremena, a kiša i grmljavinsko nevrijeme već su u nedjelju navečer zahvatili dijelove Hrvatske.

Ogromna količina kiše sručila se na područje Istre. Kako javlja IstraMet, u Novigradu, Umagu i Bujama u tijeku je "žestok potop".

Za riječku regiju upaljen je crveni meteoalarm, dok je za gospićku upaljen narančasti.

Prema DHMZ-u, Istru i Kvarner i tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak očekuje grmljavinsko nevrijeme s olujnim vjetrom.

"Tamo gdje nije pala kiša past će u idućim satima. Kao što vidimo na radarskim snimkama, velika masa kišonosnih oblaka tek stiže iz Italije", navodi IstraMet.

Postoji i mogućnost tuče. I za Gorski kotar mogući su lokalno izraženiji pljuskovi i bujične poplave. 

Vremenska prognoza za početak idućeg tjedna

Početkom idućeg tjedna očekuje se umjereno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Mjestimice će biti obilnije oborine, a lokalno i olujnog nevremena, osobito na Jadranu i predjelima uz njega.

DHMZ za sutra predviđa grmljavinsko nevrijeme za riječku regiju koje će biti popraćeno jakim vjetrom.

DHMZ vremenska prognoza za ponedjeljak 9.9. Foto:DHMZ / Screenshot

Na kopnu se očekuje slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, a popodne će okretati na sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno puhati jako jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu navečer na buru.

Jutarnja temperatura zraka bit će od 17 do 22, a na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna temperatura bit će većinom od 23 do 28 °C.

Pročitajte i ovo stanje Hrvata u BiH Grlić Radman oštro odgovorio predsjedniku: "Moram reći da Milanović svih pet godina radi i živi pod tabletama…“

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik u obilasku škole VIDEO Potpuna panika! Putin je djevojčici postavio pitanje zbog kojeg je ravnatelj škole ostao skamenjen