Pronašao pozamašnu svotu

Svojim je činom postao ponos Slatine: "Nisam znao kako mu zahvaliti, više nema takvih ljudi"

Čovjek pronašao snop novčanica na podu i odnio na policiju Foto: Getty Images
Slađan Tašić pronašao je gotovo tri tisuće eura na cesti. Postupio je ispravno i odnio ih u obližnju policijsku postaju.

42-godišnji Slađan "Čakan" Tašić u Slatini, kod crkve. sv. Ivana Merza ugledao je snop novčanica dok je oko 21 sat vozio po sina nakon rukometnog treninga.

Stao je te uzeo novac u vrijednosti od gotovo tri tisuće eura te ih odnio u policijsku postaju Slatina. Policija je o svemu napravila zapisnik te pohvalila čin ovog zaposlenika Hrvatskih šuma te oca troje djece kojeg mnogi znaju i kao aktivnog darivatelja krvi.

Pronađen novac Foto:čitatelj/Slađan Tašić

"Nisam ni sekunde dvojio, znao sam da ga moram sakupiti i odnijeti u policiju, tko zna kome je ispao i kome je trebao poslužiti", rekao je Slađan.

Pročitajte i ovo pokrenuo lavinu dobrote "Prvi put sam ga vidio, a toliko se zauzeo za mene, nemam riječi": 18-godišnjak pomogao potpunome neznancu

Novac došao do svojeg vlasnika

Nešto kasnije iste večeri, Slađana je nazvao vlasnik izgubljena novca, Stjepan Kenjerić, vlasnik obrta “Elektromontaža Kenjerić” te zahvalio Tašiću na poštenom činu. Ponudio mu je nagradu za pronalazak novca, no Tašić ju je odbio.

"Gospodin Tašić sačuvao mi je cjelodnevni utržak trgovine i pokazao da još uvijek ima plemenitih i poštenih ljudi", ispričao je Kenjerić za ICV radio rekavši kako je novac planirao uplatiti na bankomatu no da ga je putem izgubio te da toga nije bio niti svjestan.

Pročitajte i ovo Neobično ponašanje FOTO Porazbijali sve bankomate u gradu, nijedna banka nije pošteđena: "Je li to prizivanje vraga ili ima iza toga nešto dublje?"

Iako nije očekivao da će više vidjeti taj novac, gubitak je prijavio policiji gdje su mu otkrili da je netko pronašao njegov novac i donio ga u postaju.

"Sve je bilo tu. Nisam znao kako zahvaliti ni njima ni gospodinu Tašiću kojeg sam nazvao i iskreno zahvalio, nema takvih ljudi danas", rekao je Kenjerić.

 

 

Povezane teme