Skandal u Osijeku

Vozio pijan, izazvao nesreću pa pobjegao. No, i dalje je član našičkog HDZ-a: "Što je drugo mogao nego podnijeti ostavku u GPP"

Iz Slavonije stiže rijetka praksa za hrvatske prilike. 2.45 promila alkohola - toliko je napuhao direktor osječkog Gradskog prijevoza putnika. Nimalo za pohvalu, ali je potom, ipak, ekspresno dao ostavku.

Šef gradske tvrtke u Osijeku Goran Pajnić odstupio zbog sumnje da je pijan izazvao sudar i pobjegao.

Prometna nesreća, bijeg s mjesta događaja i 2.45 promila alkohola u krvi stajali su karijere prvog čovjeka osječkog gradskog prijevoznika. Osječani su zgroženi događajem.

"Tako mlad, ugledan, na položaju, a može imati 2.45 promila u krvi. To je mrtav čovjek. I još pobjegne s mjesta nesreće. Što je drugo mogao nego podnijeti ostavku", ocijenio je Stjepan Ugljenović.

"Kada pije ne bi trebao voziti ni onaj drveni romobil što se gura. Svima koji piju bih ja zabranila da voze", rekla je Beba.

Detalje ovog prijestupa otkrila je policija koja je 51-godišnjaka pronašla 30-ak kilometara dalje od mjesta nesreće.

"Prilikom nadzora prometa zaustavljen je osobni automobil osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak. Alkotestom je utvrđeno da ima 2.45 promila alkohola u krvi. Smješten je u posebne prostorije policije do otriježnjenja, najdulje 12 sati te je pušten na slobodu", priopćili su iz policije.

Vozilom je ušao u suprotni trak i udario u automobil 20-godišnjaka. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih. Uslijedila je ekspresna ostavka. Razrješenje je prihvatio osječki gradonačelnik iz redova HDZ-a Ivan Radić.

"Nakon neodgovornog ponašanja, sada već bivši direktor GPP-a je već jučer podnio ostavku koju sam prihvatio jer smatram da za takve stvari mora biti nulta stopa tolerancije", rekao je Radić.

Neslužbeno, Pajnić je i dalje član našičkog HDZ-a. Na funkciji direktora GPP-a bio je od 22. travnja 2023. odakle je došao s mjesta predsjednika uprave osječkog Vodovoda.

Ostavkom se riješio mnogih problema u gradskom prijevozniku. Baš ovog tjedna u velikoj inspekciji otkriveno je kako su od 10 gradskih autobusa 3 neispravna. Isti su, kažu iz GPP-a, uskoro vraćeni u funkciju.

Policija će protiv 51-godišnjaka sudu podnijeti prekršajne prijave za izazivanje prometne nesreće, bijeg s mjesta događaja i za vožnju pod utjecajem alkohola.

Pročitajte i ovo najavili novi prosvjed Umirovljenici će moći raditi puno radno vrijeme - dio njih se žestoko usprotivio: "To je sramotna odluka..."

Pročitajte i ovo Pozvali kupce da se jave Provjerite jeste li ga kupili: Podravka povlači mnogima omiljeni proizvod