Ozbiljne optužbe

Plenković postavio zanimljiva pitanja SOA-i: Zanima ga imaju li informacije da je HDZ kriminalna organizacija

Andrej Plenković Foto: Damir Krajac/Cropix
Na stranicama Vlade Republke Hrvatske objavljeno je priopćenje o odgovoru na premijerova pitanja.

Na skužbenim stranicama Vlade Republike Hrvatske objavljeno je da je SOA-a odgovorila premijeru Andreju Plenkoviću na neka pitanja koja im je u vezi svoje vlade postavio.

Premijer Plenković je, stoji u priopćenju, od zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvoja Omrčanina zatražio odgovore na sljedeća pitanja:

  •  Imate li ikakvih saznanja o tome da hrvatska Vlada vodi "veleizdajničku, izdajničku ili kvislinšku politiku"? 
  •  Imate li ikakvih saznanja o tome da hrvatska Vlada "podanički izvršava naloge ili prima instrukcije od "Bruxellesa", odnosno Europske unije ili njezinih institucija, ili bilo kojeg drugog inozemnog centra moći"? 
  • Imate li ikakvih saznanja o tome da je Hrvatska demokratska zajednica, koja predvodi Vladu Republike Hrvatske i parlamentarnu većinu "kriminalna organizacija", kao što je to izjavio predsjednik SDP-a, Siniša Hajdaš-Dončić? 
  • Imate li ikakvih saznanja o tome da je Hrvatska demokratska zajednica, koja predvodi Vladu Republike Hrvatske i parlamentarnu većinu "nacistička stranka", kao što je to insinuirao predsjednik Republike, Zoran Milanović?

Kako piše na stranici Vlade, dopis je zatražen "s obzirom na učestalo i nekritično ponavljanje u medijskom i javnom prostoru ozbiljnih optužbi i objeda na račun Vlade i Hrvatske demokratske zajednice, koje nisu ničim obrazložene niti su utemeljene te insinuiraju postupanja Vlade Republike Hrvatske protivno nacionalnim interesima", a premijer Plenković dopis je zatražio na temelju članka 55. stavka 2. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu (NN 79/06, 105/06).

Sigurnosno-obavještajna agencija u svom odgovoru je konstatirala da ne raspolaže saznanjima koji bi potvrdili takve navode, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Vozač prevezen u bolnicu Kaos na autocesti A3, kamion se prevrnuo i blokirao promet: "Ljudi su izašli iz vozila, nije se moglo proći. Stigli su hitna i policija..."

Pročitajte i ovo Pad temperatura Ledeni val stiže u Hrvatsku. Očekuje se drastična promjena, moguć je i snijeg

Pročitajte i ovo "Kao da je rat već počeo" Milanović upozorio na veliki napad svjetske sile: 'Pred nama su događaji koji će imati nesaglediv utjecaj na svjetski poredak'

Povezane teme