gori u blizini kuća

Diljem zemlje aktivno nekoliko požara, vatra se proširila i na teritorij BiH: "Čekamo kišu"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nakon gašenja požara po Dalmaciji, kanaderi su preusmjereni sjevernije zbog požara u Istri, na području Buja. Požar je stavljen pod kontrolu u 17 sati. Novinarka Dnevnika Nove TV Bruna Papić javila se s požarišta kod Knina, Crvene zemlje.

Požar na području Knina - Crvena zemlja aktivan je i u subotu, a gasi se i požar koji je buknuo u petak kod mjesta Oton. Nastao je uz prugu, a uzrok je iskrenje vlaka pri kočenju. Proširio se na nisko raslinje i borovu šumu.

Vatrogasci aktivno gase požar na području Ravnog Vrdova između Peratovca i Maglaja, a požar je ušao i na teritorij Bosne i Hercegovine. Na terenu su i djelatnici HEP-a.

"Radimo na sanaciji dalekovoda koji je stradao u požaru u prošloj noći. Stradalo je 40-ak drvenih stupova. Dvije trafostanice su nam još uvijek van napona", rekao je Ante Bojčić, voditelj terenske jedinice HEP-a u Kninu

"Djecu smo otputili kod mog brata u Knin u stan sinoć, a jutros smo se muž i ja rano vratili da vidimo kakvo je stanje. Puno je dima, ali tu su vatrogasci", rekla je Svjetlana Zelić iz Polače zahvalila vatrogascima na intervenciji.

"Čekamo kišu. I ako dođe, ne daj Bože, do vatre da gasimo, da branimo kuću. To nam je jedino, sve što imamo", rekao je Marinko Baša.

Požar pokrenula iskra s tračnica

Kod Otona u Šibensko-kninskoj županiji više desetaka vatrogasaca i dalje se bori s vatrom na požarištu Crvena zemlja koji je pokrenula iskra s tračnica. 

"Kanader oblijeće ovo područje jer su kuće i naseljena mjesta jako blizu.

Aktivirane su zračne snage, a kad smo došli prije 2 i pol sata područje su nadlijetala dva kanadera. Trenutno ih na ovome požarištu nema, no tada je bilo još otvorenih plamenova.

Kiša se očekuje tek u nedjelju i ponedjeljak, koju svi željno iščekuju. Puše i vjetar koji ujutro nije puhao.

Na mjestu s kojeg je krenuo požar sve je spaljeno", izvijestila je Bruna Papić za Vijesti u 17.

Po kontrolom šumski požar kod Buja; opožareno šest hektara

Šest hektara niskog raslinja, trave i bjelogorične šume izgorjelo je u požaru koji je u subotu u 14.43 izbio u mjestu Bibali, nedaleko Buja, a pod kontrolu je stavljen u 17 sati, potvrdio je Hini vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

U gašenju požara sudjelovalo je 32 vatrogasaca s jedanaest vatrogasnih vozila umaške javne vatrogasne postrojbe (JVP), pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Buja, Novigrada i Oprtlja te djelatnici Hrvatskih šuma.

"U pomoć su bila pozvana dva kanadera, a u jednom trenutku je bio i isključen dalekovod", naveo je Kozlevac istaknuvši da objekti srećom nisu bili ugroženi.

Hrvatska vatrogasna zajednica javlja da su aktivni požari u Istarskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

  Pročitajte i ovo Ljudi se skrivaju u skloništima VIDEO Reporteri upali u ruski grad koji su Ukrajinci zauzeli: "Tijela se raspadaju na ulicama, izrešetani auti, miris smrti..."

  Pročitajte i ovo U Kaliforniji VIDEO/FOTO Naišli na misterioznu "ribu sudnjeg dana": Iznimno rijetko je se viđa, a prema legendi je predznak potresa

  Pročitajte i ovo bakterije i fekalije Na poznatoj plaži inspektorat zabranio kupanje: Postoji opasnost od zaraznih bolesti

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme