Od tržnica do trgovačkih centara. Trošilo se sve u šesnaest, a cijene izazivaju glavobolju. Boljela ili ne, blagdanski stol ne može biti prazan. Unaprijed se nabavlja i ono što će se na njega servirati.
"Odojka i malo priloga", rekla je Sonja. "Nego što će, bakalara će biti, bez obzira na cijenu", dodao je Roko.
U Splitu se bakalar može naći za 38 do 45 eura. U Zagrebu ide i do 59 eura.
"Pa netko se žali, ali imam mušterije, 30 godina prodajem istu vrstu, mora biti bijeli i novi. Čujte ima bakalara za 36, 38 eura, ali svatko izabere ono što može", poručila je prodavačica Ivana.
Naveliko se kupuje i meso. Ekipa Dnevnika Nove TV odojak je pronašla za 11 do 12,50 eura po kilogramu. Janjetinu za 16,50.
Više pogledajte u priloženom videozapisu.
Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.