Nezavisna

Tomaševiću poručila "nabijem vas" pa najavila kandidaturu: Tko je žena koja će ići u utrku za gradonačelnicu Zagreba?

Dina Vasić Foto: Ronald Gorsic/Cropix
Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Dina Vasić najavila je kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba na predstojećim izborima u svibnju.

Dina Vasić, nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, najavila je kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba na predstojećim izborima u svibnju.

Vasić, koja je na nedavnoj sjednici Gradske skupštine aktualnom gradonačelniku Tomaševiću navodno poručila "nabijem vas", inače je ekonomistica. Predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a na Katedri za financije i računovodstvo predaje Poslovne financije, Obiteljske financije, Međunarodne financije te Spajanja i preuzimanja. Kao gost predavač ili vanjski suradnik predaje i na drugim europskim poslovnim učilištima.

Na svojem profilu na mreži X predstavlja se kao "Purgerica. Vodenjakica. Ekonomistica. Glasna i ironična. Pravedna i donekle liberalna. Nezavisna", dok su njezine objave često kritične prema gradskoj vlasti i platformi Možemo!

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Kandidirala se i na prošlim izborima

Na izborima 2021. godine kandidirala se uz SDP-ova gradonačelničkog kandidata Joška Klisovića, i to za mjesto dogradonačelnice. No s SDP-om i koalicijskim partnerima Možemo! razišla se ujesen 2022. godine jer, kako je rekla, ne može biti "dio kluba u kojem ljudi jedni drugima podmeću noge".

O sebi kaže da je odrasla i rođena u Zagrebu te da njezina obitelj generacijama sudjeluje u stvaranju grada.

"Slučajno sam došla u politiku jer mi se to predstavilo kao vrlo interesantan izazov 2021. godine. Nikada nisam bila članica niti jedne političke stranke. Ni SDP-a na čijoj sam listi bila kada sam se uz Joška Klisovića kandidirala za dogradonačelnicu Zagreba. Već sam u toj kampanji isticala da u političku utrku ulazim kako bi se postavili temelji za potpuno transparentno poslovanje Grada, koji tada, naravno, nisu postojali. Nažalost, ni do dana današnjeg u Gradu Zagrebu nisu implementirani svi mehanizmi za transparentno poslovanje", ispričala je za Jutarnji list.

Osim toga, objasnila je i kako ona vidi upravljanje gradom: otvoreni i transparentni računi grada, formiranje gradske riznice te kataloga gradske imovine... U Tomaševićevu upravljanju gradom posebno joj smeta što se novac često dodjeljuje udrugama i pojedincima koji su povezani s platformom Možemo!.

Pročitajte i ovo obnova banovine Postavljanje hrvatske zastave u Petrinji uzrokovalo problem: "Neobično je ako se to tumači kao provokacija"

Pročitajte i ovo pale su predrasude Srpkinja odradila sezonu pa objavila zašto je promijenila mišljenje o Hrvatima: "Pišem ovako javno..."

Pročitajte i ovo Objavljene šokantne snimke FOTO/VIDEO Prije rata u ovom je gradu živjelo 17.000 ljudi, a sada je gotovo u potpunosti uništen