Račun ide investitoru

Mještani ovog područja bi se uskoro mogli buditi bez crne prašine na prozorima: Odlagalište industrijske troske će se ukloniti

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Jedno drugo odlagalište, velika brda industrijske troske u središtu Dugog Rata, na koja godinama upozoravamo u Dnevniku Nove TV, trebala bi iduće godine biti uklonjena.

Građanski prosvjedi, saborski odbori, silna obećanja, a stotine tona industrijske troske i dalje su u središtu Dugog Rata. Uz more. 

Ali iz nadležnog ministarstva stižu novi rokovi za početak sanacije koja je odavno trebala biti dovršena.

U petak na Trgovačkom sudu u Splitu sklopljena je nagodba kojom je investitor pristao Republici Hrvatskoj platiti iznos od preko tri milijuna eura jer je na ovom vrijednom zemljištu eksploatirao rudu bez da je za to imao dozvolu. Ukoliko upiše založno pravo na državu omogućeno mu je plaćanje u tri rate.

Najsretniji će ipak bit mještani ako se jednog jutra probude bez crne prašine na svojim prozorima.

 Priču pogledajte u videoprilogu reportera Dnevnika Nove TV Ivana Kaštelana.

Pročitajte i ovo Gost Dnevnika Nove TV Vojni analitičar o mogućnosti otvorenog rata između Izraela i Hezbolaha: "Prijeti operacija ogromnih razmjera i invazija jedne zemlje"

Pročitajte i ovo "Drastično smo napredovali" FOTO Srpska vojska pokazala čime raspolaže, a Vučić sipao pohvale: "Imamo i moćne rakete, među najjačima smo"

Povezane teme