Odgovorne i institucije

Ispitani maloljetni nasilnici iz Čazme: "Rizici nisu prepoznati na vrijeme, zakazala je obitelj"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nakon napada na 19-godišnjaka maloljetnici koji su napad i snimali ispitani su na sudu u Bjelovaru.

Ne prestaju reakcije na slučaj maloljetničkog nasilja u Čazmi kada su preko lažnog profila na društvenoj mreži namamili, a potom pretukli i opljačkali 19-godišnjeg mladića iz susjedne županije.

Dvojica maloljetnika, koji su ispitani na Županijskom sudu u Bjelovaru, puštena su uz mjere opreza da se brane sa slobode. Ostali su predani pritvorskom nadzorniku te ih u roku od 24 sata čeka ista procedura. U sve se uključio i područni Centar za socijalnu skrb.

"Ovakav čin nasilnog, brutalnog, unaprijed planiranog nasilja ne nastaje kod djece i mladih preko noći. Dakle, nisu na vrijeme prepoznati rizici koji su očigledno postojali. U ovoj situaciji zakazala je obitelj, zakazale su institucije", smatra Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu.

"Ako je zakazao roditelj, ne može zakazati sustav. Moramo poručiti mladima da ne mogu biti rehabilitirani od bilo kakve odgovornosti. Prevencija u biti ne postoji, mi se bavimo kurativom, odnosno da reagiramo od slučaja do slučaja", rekla je Katarina Dodig-Ćurković, specijalistica psihijatrije.

  Pročitajte i ovo oglasilo se ravnateljstvo civilne zaštite FOTOGALERIJA Šokantne scene sa Straduna: "Ne izlazite iz kuća!"

Pročitajte i ovo Broj umrlih raste FOTO Supertajfun uništava sve pred sobom: Ogroman most urušio se u rijeku, sa sobom odnio desetke ljudi i vozila  

  Pročitajte i ovo Žestok obračun VIDEO Djevojka je preminula tijekom operacije: Liječnici obitelji rekli tužnu vijest, a onda je nastao krš i lom

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Povezane teme